Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BERD acordă Patria Credit un împrumut de 10 mil. euro pentru creditarea întreprinderilor mici

A- A A+
BERD acordă Patria Credit un împrumut de 10 mil. euro pentru creditarea întreprinderilor mici

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 10 milioane euro către Patria Credit IFN, pentru creditarea microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici, se arată într-un comunicat emis miercuri de bancă.

Acest împrumut face parte din programul “Facilitatea de Microcreditare pentru România (RMCF)” şi este co-finanţat cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană şi de la Guvernul României.

Potrivit băncii, echivalentul a 3 milioane de euro din totalul împrumutului va fi acordat în lei, pentru a demonstra atenţia acordată de BERD creşterii împrumuturilor în monedele locale în ţările în care aceasta operează.

“Împrumutul BERD serveşte îmbunătăţirii accesului limitat la finanţare al antreprenorilor români, în special celor din zonele izolate şi cele rurale. Acest împrumut va ajuta la extinderea portofoliului Patria Credit şi va creşte disponibilitatea de finanţare pentru microîntreprinderi şi întreprinderile mici”, au declarat reprezentanţii băncii.

De la începuturile activităţii sale în România, BERD a investit peste 4,8 miliarde euro în diferite sectoare ale economiei şi a mobilizat investiţii suplimentare de peste 9 miliarde euro.

Patria Credit activează pe piaţa creditării din 1996 şi acordă împrumuturi celor cu venituri reduse, deservind peste 9.000 de clienţi. Instituţia a înregistrat în 2010 o triplare a volumului de credite acordate faţă de 2009 şi un volum al activelor de peste 40 milioane euro.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.ziare.com

Related Posts with Thumbnails