Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BERD împrumută cu 3,7 milioane euro un producător de soluţii de ambalare din România

A- A A+
BERD împrumută cu 3,7 milioane euro un producător de soluţii de ambalare din România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 3,7 milioane euro producătorului şi distribuitorului de soluţii de ambalare Industrial Mecano, din România, banii urmând să fie utilizaţi pentru extinderea portofoliului de produse şi relocarea operaţiunilor.

De asemenea, împrumutul de tip mezzanine (împrumut subordonat) va sprijini strategia companiei de dezvoltare şi va contribui la crearea de noi locuri de muncă. Industrial Mecano are 350 de clienţi în România, în sectoare precum producerea şi retailul bunurilor alimentare şi al băuturilor sau materiale de construcţii.

„Finanţarea BERD va permite companiei să îşi crească capacitatea de producţie şi să-şi extindă actualul portofoliu de produse cu soluţii de ambalare cu valoare adăugată mai mare, care în prezent sunt importate în România. Mai mult, fondurile împrumutate vor fi folosite pentru a reloca operaţiunile Industrial Mecano din interiorul Bucureştiului la periferia oraşului, în spaţii de producţie noi, mai eficiente atât din punct de vedere energetic, cât şi din perspectiva fluxului technologic”, se arată în comunicat.

De la începutul activităţii sale în România, BERD a alocat peste 5 miliarde de euro în diferite sectoare din economie, mobilizând astfel investiţii adiţionale de peste 9 miliarde euro din alte surse.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails