Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BERD reiterează interesul de a susţine proiecte private viabile în infrastructura din România

A- A A+
BERD reiterează interesul de a susţine proiecte private viabile în infrastructura din România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare(BERD) reiterează interesul de a susţine proiecte private viabile în domeniul infrastructurii de transport din România şi afirmă că a fost foarte interesată să finanţeze proiectul pentru Autostrada Comarnic-Braşov,potrivit unui comunicat emis vineri.

Ca urmare a unor articole apărute în presă conform cărora BERD nu doreşte să ia în considerare o posibilă finanţare a Proiectului de Concesiune a Autostrăzii Comarnic-Brasov, instituţia a anunţat că anularea proiectului a constituit o dezamăgire pentru BERD.

”În 2009 şi 2010, BERD a lucrat îndeaproape cu potenţialii investitori şi cu autorităţile române în domeniile mediului, social şi achiziţiilor publice, în vederea implicării sale în acest proiect”, se mai arată în comunicat.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va continua să colaboreze cu autorităţile române pentru a susţine modernizarea infrastructurii româneşti din domeniul transportului, cu participarea sectorului privat, incluzând sprijin pentru viitoare parteneriate public-private ce se vor derula prin licitaţii deschise şi transparente, potrivit băncii.

De la începutul activităţii sale in România, BERD a investit peste 4,7 miliarde euro în peste 270 de proiecte, ceea ce a atras investiţii suplimentare în valoare de peste 8,3 miliarde euro.

BERD, deţinută de 61 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, sprijină dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei în ţările din Europa Centrală până în Asia Centrală.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails