Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BERD şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea economică a României în acest an, la 1,1%

A- A A+
BERD şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea economică a României în acest an, la 1,1%

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a îmbunătăţit proiecţia privind creşterea produsului intern brut al României, aşteptându-se la un avans de 1,1% în acest an, şi totodată şi-a modificat estimarea privind scăderea economică din 2010, la -1,9%.

În estimarea anterioară din octombrie, BERD anunţa că pentru România se aşteaptă la o creştere economică de 0,9% pentru 2011. În ceea ce priveşte datele pentru 2010, analiştii băncii anticipau anterior o scădere a PIB cu 2%, însă în prezent se aşteaptă la o contracţie cu 1,9%.

„Perspectivele economice s-au îmbunătăţit uşor în ultimele luni în noile state membre ale Uniunii Europene, Bulgaria şi România(…)În România, Guvernul a reuşit să respecte programul Fondului Monetar Internaţional (FMI) prin luarea unor măsuri dure de austeritate, care să ajute menţinerea conturilor fiscale sub control”, se arată într-un comunicat al BERD.

Analiştii BERD menţionează că economia românească a scăzut din nou în 2010, cu aproximativ 2% şi se aşteaptă la o revenire modestă în acest an.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails