Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bloomberg: Nokia prezintă noi modele pentru a face faţă concurenţei Apple şi Android

A- A A+
Bloomberg: Nokia prezintă noi modele pentru a face faţă concurenţei Apple şi Android

Nokia a prezentat la Singapore noi modele de telefoane în încercarea de a face faţă atât concurenţei aparatelor ieftine, cât şi smartphone-urilor care folosesc sistemul de operare Android de la Google, relatează Bloomberg.

Modelul C2-03 se adresează consumatorilor de pe pieţele emergente, având funcţii care simplifică schimbarea numerelor de telefon, în timp ce modelul N9 este un smartphone touchscreen, bazat pe software-ul MeeGo.

„Nokia recunoaşte că are nevoie să recupereze terenul pierdut pe pieţele emergente, în special în India, unde concurenţii săi au deja o cotă de piaţă importantă”, au declarat analişti citaţi de Blomberg.

Modelul C2-03, un dispozitiv care combină un touchscreen şi o tastatură, va putea conţine două cartele SIM, facilitând folosirea a două numere de telefon. Modelul N9 nu are butoane, ci un ecran tactil, funcţionând prin glisarea degetului pe ecran.

Acţiunile Nokia au crescut cu 12 eurocenţi (3%), până la 4,17 euro şi s-au tranzacţionat marţi la prânz, la Helsinki, la valoarea de 4,16 euro. Compania finlandeză valorează 15,6 miliarde euro. În ultimul trimestru, veniturile din telefoane ale Nokia au scăzut pentru prima dată sub vânzările de iPhone-uri ale Apple.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails