Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BRD a lansat trei carduri care permit plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun

A- A A+
BRD a lansat trei carduri care permit plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun

BRD şi MasterCard au lansat trei carduri care permit plata contactless în mijloacele de transport în comun, acestea putând fi folosite atât la nivelul Capitalei cât şi în ţară, prima regie în care parteneriatul va funcţiona fiind RATB.

Potrivit reprezentanţilor băncii, BRD a încheiat cu RATB un parteneriat strategic de dezvoltare a noilor tehnologii în transportul în comun, al cărui prim pas este cardul dual de transport. Următoarele direcţii de dezvoltare urmăresc implementarea noilor tehnologii apărute pe plan mondial şi au drept obiectiv plasarea RATB în rândul celor mai avansaţi furnizori de servicii pentru comunitate la nivel internaţional.

De asemenea, oficialii BRD au anunţat că, începând din luna iunie 2011, BRD va extinde acceptarea cardurilor contactless Instant Pay în toate staţiile metroului bucureştean, generalizând astfel soluţia tehnică instalată în 10 staţii începând din luna decembrie a anului trecut.

În curând, soluţia contactless BRD va fi instalată şi în cardul Regiilor locale de transport în comun din Constanţa şi Sibiu.

Cardurile multifuncţionale vor putea fi încărcate cu abonamente pe una sau mai mlte linii de transport la suprafaţă, ori pe toate liniile de transport în comun. De asemenea, călătorii pot solicita portofelul electronic, care permite calătorii şi pe alte linii decât cele obişnuite, iar în cazul Capitalei şi cu metroul sau pe liniile de autobuze către aeroporturi.

BRD are deja instalate peste 1.000 de terminale de acceptare a cardurilor contactless la nivelul întregii ţări.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails