Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bruynseels (BCR): Lipsa de tituri de stat va duce la o competiţie puternică pe segmentul creditării

A- A A+
Bruynseels (BCR): Lipsa de tituri de stat va duce la o competiţie puternică pe segmentul creditării

Preşedintele executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), Dominic Bruynseels, susţine că nivelul insuficient al titlurilor de stat care să absoarbă lichiditatea din sistem va duce la o competiţie dură între băncile din România, pe segmentul creditării neguvernamentale.

„În ceea ce priveşte lichiditatea pieţei, puteţi vedea că există destul de multă lichiditate pentru că cererea de credite este scăzută, iar raportul dintre credite şi depozite este pentru moment în favoarea depozitelor. Din perspectiva aceasta, nu cred că este o problemă majoră. Ceea ce vom face, totuşi, este că vom introduce bani pe piaţă şi pentru că nu vor fi suficiente titluri de stat care să îi absoarbă. Atunci puteţi să vă aşteptaţi la o concureţă puternică pe segmentul creditării, ceea ce este o veste bună pentru cei care vor să împrumute”, a spus Dominic Bruynseels.

El a declarat că pentru restul anului se aşteaptă la o competiţie dură şi nu  vede o îmbunătăţire substanţială a activităţii băncii, mai ales pentru că nivelul creditelor neperformante este ridicat.

Potrivit băncii, profitul net consolidat după taxe şi interese minoritare a continuat să crească trimestrial urmând declinului sever din semestrul al doilea din 2010. În contextul dat, profitul net pentru prima jumătate a anului 2011 se ridică la 158,2 milioane lei (37,8 milioane euro), ceea ce este aproximativ o treime din rezultatul din primul semestru al anului trecut,  în special din cauza venitului operaţional net scăzut şi provizionării încă ridicate.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails