Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bursa va fi deschisă în perioada 27-30 decembrie pentru alinierea la orarul burselor europene

A- A A+
Bursa va fi deschisă în perioada 27-30 decembrie pentru alinierea la orarul burselor europene

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va fi deschisă în perioada 27-30 decembrie 2010 pentru prima dată în ultimii 12 ani, măsura fiind luată pentru alinierea BVB la orarul de tranzacţionare al burselor europene, dar şi pentru facilitarea tranzacţionării produselor structurate şi a acţiunilor Daimler.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Bursei, BVB, Depozitarul Central şi Casa de Compensare Bucureşti vor fi închise în zilele de vineri 24 şi 31 decembrie, ultima zi de tranzacţionare şi post-tranzacţionare în anul 2010 fiind 30 decembrie. De asemenea, prima zi de tranzacţionare şi post-tranzacţionare în anul 2011 este 3 ianuarie.

Reprezentanţii BVB susţin că modificarea programului de tranzacţionare a avut la bază alinierea BVB la orarul de tranzacţionare al burselor europene. De asemenea, s-a avut în vedere şi facilitarea tranzacţionării produselor structurate şi a acţiunilor Daimler, întrucât sunt investitori care au poziţii deschise pe acestea şi trebuie să aibă posibilitatea să le închidă dacă preţul evoluează în defavoarea/favoarea lor, în funcţie de strategia fiecăruia.

BVB a fost deschisă ultima dată între Crăciun şi Anul Nou în 1998, ultima zi de tranzacţionare fiind  31 decembrie.

Sursa: NewsIn

Foto: http://banatul.info

Related Posts with Thumbnails