Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bursele cad, Wall Street a avut cea mai proastă zi de la criza financiară din 2008

A- A A+
Bursele cad, Wall Street a avut cea mai proastă zi de la criza financiară din 2008

Bursa americană s-a prăbuşit joi la un nivel nemaiatins de aproape trei ani, în contextul scepticismului legat de revenirea economică a SUA şi al temerilor cu privire la criza datoriilor suverane din zona euro, relatează BBC.

Indicele Dow Jones a înregistrat o cădere cu peste 500 de puncte, adică 4,3%, valoare înregistrată după ce bursele europene avuseseră la închidere o scădere de peste 3%. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, avertizase anterior în legătură cu extinderea crizei datoriilor suverane.

Din octombrie 2008 indicele Dow Jones nu a mai avut o asemenea coborâre înregistrată pe parcursul unei singure zile, atrage atenţia BBC.

Tot la New York, indicele S&P 500 a căzut  cu 4,8%, iar Nasdaq era cu 5% mai jos.

Între timp, indicele Dax de la Frankfurt şi FTSE 100 de la Londra au avut, la rândul lor, cea mai slabă cotaţie din acest an, înregistrând la închidere o scădere de 3,5%, situaţie care reflectă temerile investitorilor legate de o contaminare a Italiei şi Spaniei în criza datoriilor suverane.

Investitorii au preferat să se îndrepte către siguranţa aurului, al cărui preţ a atins un nou record, de 1.677 de dolari uncia.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails