Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bursele din Europa şi SUA au avut vineri scăderi, pentru a doua zi consecutiv

A- A A+
Bursele din Europa şi SUA au avut vineri scăderi, pentru a doua zi consecutiv

Bursele din Europa şi SUA au avut vineri, pentru a doua zi consecutiv, scăderi, pe fondul temerilor privind o încetinire a economiei globale, potrivit BBC News.

În cursul zilei, indicele londonez FTSE a scăzut cu 1,8%, în timp ce bursa germană a raportat un declin de 3,2%, iar cea franceză de 2,1%. În SUA, bursele au deschis în scădere, indicele Dow Jones fiind în cădere cu 0,8%, iar S&P cu 0,76%.

De asemenea, acţiunile unor bănci europene au fost din nou afectate, cu Lloyds Londra în scădere cu 5% şi BNP Paribas din Franţa cu 3,9%, potrivit BBC News.

Tot vineri, preţul petrolului a reuşit să recupereze pierderile din timpul zilei, odată cu slăbirea dolarului. Astfel, petrolul Brent a crescut cu 70 cenţi, la 107,69 dolari barilul. Preţul petrolului înregistrase la începutul zilei scăderi, după ce investitorii s-au bazat pe faptul că o încetinire a creşterii globale ar putea diminua cererea de ţiţei.

Bursele europene deschideau vineri în scădere, după ce bursele din SUA şi Asia au închis pe pierdere. Astfel, evoluţia negativă a burselor continuă, după ce joi au fost înregistrate căderi puternice atât pe pieţele bursiere din Europa, cât şi din SUA, pe fondul incertitudinilor cauzate de recentele turbulenţe internaţionale.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails