Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bursele din Europa şi SUA au înregistrat joi căderi puternice

A- A A+
Bursele din Europa şi SUA au înregistrat joi căderi puternice

Bursele din Europa şi Statele Unite ale Americii au înregistrat joi căderi puternice, pe fondul incertitudinilor cauzate de recentele turbulenţe pe pieţele internaţionale, potrivit BBC News.

Astfel, pentru indicele  FTSE 100 al bursei londoneze, CAC al bursei franceze şi cel al bursei de la Frankfurt, Dax, scăderea a fost de circa 5%, în timp ce indicele Dow Jones a pierdut mai mult de 4% în ultimele tranzacţii, conform datelor publicate de BBC.

Acţiunile bancare au suferit căderi mult mai pronunţate după ce Banca Centrală Europeană a împrumutat bani către o bancă din zona euro. Aceasta a fost a doua zi de scăderi ale acţiunile bancare, vânzările rapide de miercuri venind pe fondul observaţiilor făcute de cancelarul german Angela Merkel şi de preşedintele francez Nicolas Sarkozy privind introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare, relatează BBC.

În Londra, Barclays căzuse cu 7,9%, Royal Bank of Scotland cu 6,3%, Lloyds Banking Group cu 7,1% şi HSBC Holdings pierduse 4.4%. În Germania, Commerzbank înregistrase un declin de 5,3% şi Deutsche Bank fell de 4,3%. Pe Walll Street, Bank of America raporta o cădere de peste 7%, potrivit BBC News.

În Franţa, câteva din cele mai mari bănci au avut o cădere puternică, respectiv Societe Generale de 7,3% şi Credit Agricole de 4,2%.

Propunerea celor doi lideri europeni are în vedere strângerea de bani pentru susţinerea viitoarelor fonduri de salvare. De asemenea, s-a făcut apel la „o guvernanţă real economică” pentru zona euro, ca răspuns la criza datoriilor. În prezent, există îngrijorări legate de situaţia datoriilor din zona euro, care a dus deja la nevoia de salvare a Greciei, Irlandei şi Portugaliei, existând aceleaşi riscuri şi în cazul Italiei, Spaniei şi Franţei, precizează sursa citată.

„Traderii, îngrijoraţi de posibila expunere a bancilor europene la aceste probleme, au văzut în întâlnirea de miercuri o altă oportunitate pierdută de a a face faţă crizei şi de a calma incertitudinile de pe piaţă”, potrivit BBC.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails