Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bustul omului de stiinta Charles Augustin de Coulomb a fost dezvelit la Angouleme, Franta prin grija domnului prof. dr. ing. Radu Munteanu

A- A A+

Presedintele  de Onoare al Universitatii Tehnice din Cluj Napoca, prof. dr. ing. Radu Munteanu a donat Institutului Universitar al Tehnologiei din Angouleme, Franta, bustul  omului de stiinta din secolul 18- Charles-Augustin de Coulomb, originar din Angouleme, a carui activitate a fost dedicata studiului tribologiei si electrostaticii.

Profesorul Munteanu a omagiat astfel meritele deosebite ale Coulomb, participand in 11 Octombrie 2016 la dezvelirea bustului pe care l-a donat si care a fost realizat de artistul plastic Radu Marcel Moraru.

Charles Augustin de Coulomb (n. 14 iunie 1736, Angoulême, Franța – d. 23 august 1806, Paris, Franța) a fost un fizician francez, cunoscut pentru descoperirea legii lui Coulomb: definiția forței electrostatice de atracție sau respingere. Unitatea din Sistemul Internațional pentru sarcină, Coulombul, a fost numită în cinstea lui.

Aflati mai multe despre ceremonia de dezvelire a bustului accesand urmatorul material.

 

Related Posts with Thumbnails