Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Cadrul de impozitare pentru cei cu mai multe locuinţe şi proprietarii de vehicule se menţine în 2012

A- A A+
Cadrul de impozitare pentru cei cu mai multe locuinţe şi proprietarii de vehicule se menţine în 2012

Cadrul de impozitare pentru românii care deţin mai multe locuinţe şi pentru proprietarii de vehicule se va menţine şi după 31 decembrie 2011, potrivit unui proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal postat pe site-ul Ministerului Fiinanţelor Publice.

În iunie 2011 se aprobase prelungirea cadrului legal actual de impozitare pentru persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri şi pentru mijloacele de transport până la 31 decembrie 2011.

„S-a creat astfel riscul ca datorită unor dispoziţii neprevăzute în procesul legislativ să nu mai existe cadrul legal de impozitare pentru
persoanele fizice care care au în proprietate două sau mai multe clădiri şi pentru mijloacele de transport. Având în vedere limitarea în timp a aplicabilităţii prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, ca urmare a adoptării Legii nr. 88/2011, se propune menţinerea şi după data de 31 decembrie 2011”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Persoanele care au mai multe locuinţe plătesc un impozit mai mare cu 65% pentru prima casă în afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua, şi cu 300% pentru a treia şi următoarele, conform OUG 59/2010.

Impozitul pe mijlocul de transport se calculeaza în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails