Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Camera de Comerţ şi Industrie a României Comunicat de presa_Conferinta drept in constructii

A- A A+

Comunicat de presa_Conferinta drept in constructii

Camera de Comerţ şi Industrie a României, gazda primei conferinţe ştiinţifice internaţionale de dreptul construcţiilor din România

Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu Asociaţia Română de Dreptul Construcţiilor, a organizat vineri, 20 martie 2015, prima conferinţă ştiinţifică internaţională din România privind dreptul construcţiilor, “New Perspectives în Construction Law”.

Sesiunile din prima zi a conferinţei au adus în discuţie teme de interes pentru dezvoltarea pieţei de construcţii, precum particularităţile contractului de antrepriză, implementarea contractelor FIDIC, accesarea de fonduri europene pentru infrastructură şi arbitrajul în construcţii.

Secretul General Adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, domnul Vlad Dumitru, a subliniat importanţa acestui tip de conferinţe pentru mediul de business.

“Orice conferinţă este un prilej de business prin crearea unor parteneriate, în cazul nostru nu numai de legături comerciale între antreprenori, ci şi de parteneriate cu mediul academic, ceea ce deschide noi porţi spre inovare şi aplicare a cercetării ştiinţifice în economie. Sper ca acest eveniment să fie un prilej de a primi răspunsuri la marile probleme cu care se confruntă antreprenorii, dar şi beneficiarii lucrărilor de antrepriză în derularea contractelor”, a declarat Secretul General Adjunct al CCIR.

Domnul Vlad Dumitru a încurajat soluţionarea litigiilor prin intermediul Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR: “Consider că arbitrajul reprezintă o alternativă viabilă în faţa justiţiei statale, în special într-un domeniu atât de tehnic precum litigiile în construcţii.”

Doamna Anca Ginavar, Director General, Direcţia Generală Dezvoltare Teritorială, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a subliniat în discursul său importanţa unei noi legislaţii elaborate de specialiştii în domeniu.

“În cadrul programului legislativ al guvernului pe anul 2015 avem o serie de acte normative în curs de modificare, legea 50 privind autorizarea construcţiilor, legea urbanismului precum şi o serie de alte legi de interes. Considerăm că o colaborare prin parteneriate şi consultări poate fi de bun augur pentru găsirea de soluţii în cadrul acestei ramuri noi de drept”, a declarat doamna Anca Ginavar.

Domnul Richard Bailey, Preşedinte al Societăţii Europene de Dreptul Construcţiilor din Marea Britanie, a reiterat necesitatea elaborării unei legislații privind dreptul construcțiilor: “Îi încurajez pe români să dezvolte propriul sistem legislativ, dreptul construcţiilor fiind un domeniu foarte vast, care în Marea Britanie are o tradiţie de 150 de ani.”

Conferinţa a fost moderată de Ovidiu Ioan Dumitru, Preşedintele Asociaţiei Române de Dreptul Construcţiilor. În cadrul dezbaterii au mai avut intervenţii şi dl. Viorel Roş, Preşedintele Curţii de Arbitraj, dl. Laurenţiu Plosceanu, Preşedintele Asociaţiei Române a antreprenorilor de Construcţii, dl. Claudiu Georgescu, Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România şi dl. Augustin Purnuş, Prof. Dr. Universitatea Tehnică de Construcţii.

Camera de Comerţ şi Industrie a României

BiroulComunicare Publică, Departamentul Relaţii cu Membri

tel. 0213191885, fax: 0213190156, e-mail: drm@ccir.ro

Related Posts with Thumbnails