Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Camera de Comert si Industrie Cluj a publicat Topul Firmelor Membre pe anul 2009

A- A A+
Camera de Comert si Industrie Cluj a publicat Topul Firmelor Membre pe anul 2009

TOPUL FIRMELOR MEMBRE, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, aflat în acest an la a XVII-a ediţie, se desfăşoară în scopul promovării firmelor cu rezultate remarcabile la nivel de judeţ, respectiv la nivel naţional.

Evaluarea nivelului de performanţă şi stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate şi grupe de mărime a firmelor, se realizează în baza unei metodologii unice pe ţară de către Comisia pentru realizarea Topului Firmelor Membre 2009, constituită la nivelul CCI Cluj din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor (Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj) şi ai CCI Cluj.
Sunt prevăzute, la nivelul judeţean şi naţional, 6 domenii ale Topului: Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Industrie Alimentară; Construcţii; Servicii; Comerţ, Export,Turism. În aceste domenii sunt 56 de grupe de activitate iar în cadrul fiecărei grupe sunt 5 tipuri de întreprinderi: microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari şi întreprinderi foarte mari.

Surse de date utilizate:
situaţiile financiare anuale (simplificate, armonizate cu directivele europene/situaţiile financiare întocmite în conformitate cu Reglementările contabile armonizate) puse la dispoziţia Comisiei pentru realizarea Topului Firmelor, de Ministerul Economiei si Finantelor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj;
date statistice privind valoarea exportului, puse la dispoziţia Comisiei pentru realizarea Topului Firmelor de Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice şi CCIR.
bazele de date proprii ale CCI Cluj.
Procesarea datelor a fost realizată cu o aplicaţie informatică produsă la nivel naţional care cuprinde toate criteriile şi indicatorii necesari pentru întocmirea clasamentului.
La rularea succesivă a etapelor aplicaţiei de TOP au participat un număr de 31.219 firme care au depus bilanţ pe anul 2009 din acestea 2981 au îndeplinit condiţiile economice de bază pentru participarea la TOP, respectiv 1762 firme cu rezultate financiare relevante au participat la cursa pentru primele locuri. În urma calculării punctajelor şi rulării ultimelor etape ale aplicaţiei de TOP un număr de 290 firme au fost clasate pe primele 10 locuri în cele 6 domenii, 56 grupe de activitate şi 5 clase de mărime a întreprinderilor.
Pentru acurateţea datelor Comisia de realizare a TOPULUI şi personalul Departamentului Consultanţă a transmis pentru actualizare şi validare peste 600 de scrisori cu fişele de firmă acelor firme care conform rezultatelor financiare pe anul 2009 intrau în cursa pentru primele locuri în TOP.
Clasamentul obţinut prin prelucrarea electronică a datelor a fost supus analizei calitative a Comisiei, pentru validare.
În urma consultării clasamentului, cu ocazia întâlnirii la sediul CCI Cluj, membrii Comisiei au validat clasamentul pentru Topul 2009 al Societăţilor Comerciale membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj.

CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE CLUJ felicită şi pe această cale firmele membre ale Camerei care s-au situat pe primele 10 locuri ale TOPULUI FIRMELOR pe anul 2009 şi le doreşte în continuare cifră de afeceri şi profit pe măsură.

Topul in format electronic il puteti gasi aici.

Redăm în continuare clasamentul firmelor din TOPUL pe anul 2009.

Related Posts with Thumbnails