CELE MAI BUNE PRACTICI DIN SUA ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI CERCETĂRII ȘI DEZVOLTĂRII, APLICABILE DE CĂTRE COMUNITATEA DE AFACERI, SISTEMUL DE SĂNĂTATE ȘI MEDIUL ACADEMIC, 15 martie 2022


CELE MAI BUNE PRACTICI DIN SUA ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI CERCETĂRII ȘI DEZVOLTĂRII, APLICABILE DE CĂTRE COMUNITATEA DE AFACERI, SISTEMUL DE SĂNĂTATE ȘI MEDIUL ACADEMIC, 15 martie 2022

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în cooperare cu Secția Comercială a Ambasadei SUA la București, are plăcerea de a vă invita la conferința CELE MAI BUNE PRACTICI DIN SUA ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI CERCETĂRII ȘI DEZVOLTĂRII, APLICABILE DE CĂTRE COMUNITATEA DE AFACERI, SISTEMUL DE SĂNĂTATE ȘI MEDIUL ACADEMIC, care va avea loc în data de 15 martie 2022, începând cu ora 10.00 AM, în format hibrid – fizic și online, la sediul CCIR Business Center, Amfiteatrul Alexandru Ioan Cuza.

Cu prilejul evenimentului, experții Biroului Federal de Investigații (FBI) vor discuta despre modul în care instituțiile academice din SUA, agențiile guvernamentale și agențiile de informații lucrează împreună pentru a securiza cercetarea și dezvoltarea academică, precum și informațiile proprietare ale sectorului privat în scopul protejării acestora de eventuale furturi și abuzuri ale unor actori externi. Experții vor aduce în discuție, de asemenea, considerente similare relevante pentru furnizorii de asistență medicală și instituțiile de cercetare și vor oferi perspective și lecții învățate din experiența Guvernului SUA.

Conferința își propune să ofere informații valoroase universităților, companiilor din sectorul privat și instituțiilor românești din domeniul sănătății, care au nevoie de modele și bune practici pentru o mai bună gestionare a riscurilor prezentate de parteneriatele internaționale și colaborarea academică.

Prezentările vor aborda subiecte precum:

  • Importanța protejării cercetării și dezvoltării pentru dezvoltarea economică durabilă și securitatea globală
  • Securizarea cercetării și inovației din sectorul academic și privat
  • Modalități de a proteja informațiile sensibile de la companii și instituții – bune practici și studii de caz
  • Amenințări de securitate și considerații în domeniul sănătății
  • Negocierea contractelor pentru a preveni pierderea proprietății intelectuale

Participarea la această conferință este gratuită. Vă rugăm să completați și să trimiteți formularul de înregistrare atașat la adresa de email cristina.ionescu@ccir.ro până la data de 14 martie 2022. Formularul este INDIVIDUAL & NETRANSFERABIL.Formular de inregistrare

Accesul este permis doar celor care s-au înregistrat și au primit confirmarea participării de la persoana de contact. Totodată, accesul la eveniment va fi permis în limita locurilor disponibile în sala de conferințe și cu respectarea reglementărilor impuse de autorități.

Contact:

Cristina Ionescu, Director, Strategii, Politici și Proiecte

tel: +4021 319 01 00, e-mail: cristina.ionescu@ccir.ro

Important!

Conform dispozițiilor Hotărârii Guvernului nr. 171/2022, se permite organizarea de conferințe, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 100 de persoane, în intervalul orar 5,00-22,00, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârşitul perioadei de izolare şi până la a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID sau documente compatibile cu aceste certificate, se vor prezenta documente, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2 a acestor persoane.

Camera de Comerț și Industrie a României

Directia Relatii Interne si ICC Romania


CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,

sector 3, Bucureşti, România
Tel.: +4021 319 18 85
Fax: +4021 319 01 56
www.ccir.rowww.snia.rowww.tnf.ro