Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Cerbulescu (ANPC): Am transmis FMI că prin OUG 50 băncile nu sunt împiedicate să dea credite

A- A A+
Cerbulescu (ANPC): Am transmis FMI că prin OUG 50 băncile nu sunt împiedicate să dea credite

Preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a declarat marţi pentru NewsIn că în cadrul discuţiilor purtate cu reprezentanţii FMI li s-a transmis acestora că prin aplicarea OUG 50 poate fi oprită activitatea băncilor doar pe un anumit produs, băncile nefiind împiedicate să acorde credite.

Delegaţia FMI s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii ANPC, cu care a discutat despre aplicarea OUG 50 la creditele în derulare.

„Am discutat despre Ordonanţa 50, aplicarea la contractele în derulare. Ei şi-au spus punctul de vedere, noi ne-am spus punctul de vedere şi argumentele pentru care am aplicat acest lucru. Pentru că cei de la FMI ne-au spus că noi am împiedica băncile să mai acorde credite populaţiei, prin oprirea activităţii acestora, le-am transmis că există o prevedere în ordonanţă, dar care nu se referă la a opri activitatea băncilor, ci a opri activitatea pe un anumit produs. Dacă banca nu respectă o anumită prevedere pe un anumit produs de creditare, acolo luăm această măsură. Însă noi sugerăm băncilor să respecte legea şi atunci sigur nu vom lua măsura respectivă”, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu.

El a mai precizat că înainte de eliberarea ordonanţei a fost cerută şi părerea Comisiei Europene, de la care nu a fost primit niciun fel de semnal că ar fi ceva în neregulă.

„Dânşii (reprezentanţii FMI, nr) şi-au menţinut punctul de vedere legat de o analiză mai aprofundată a noastră. Le-am spus că este punctul de vedere al nostru, noi am cerut şi părerea Comisiei Europene înainte de eliberarea Ordonanţei, că din punctul de vedere al Comisiei nu am primit niciun semnal că ar fi ceva în neregulă şi că urmează să vedem ce decide Parlamentul”, a adăugat preşedintele ANPC.

Potrivit acestuia, modificările care vor fi operate  la OUG 50 nu trebuie să influenţeze consumatorul.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.gov.ro

Related Posts with Thumbnails