Certificatele digitale cu semnatură electronică emise de certSIGN se pot lua din unităţile BRD


BRD-Groupe Société Générale anunţă că, începând de joi, din unităţile băncii se pot achiziţiona la un preţ preferenţial certificatele digitale cu semnatură electronică emise de certSIGN, Furnizor de Servicii de Certificare Acreditat, parte a Grupului UTI.

„Semnătura electronică serveşte drept metodă de identificare a semnatarului şi certifică valoarea legală a documentelor transmise de către acesta în formă electronică.
Utilizat pe scară largă la nivel european, în România, acest sistem de comunicare a fost adoptat în principal doar de marile companii, deşi cadrul legal există încă din anul 2001. În prezent, această facilitate are tot mai mulţi adepţi în rândul companiilor mici şi mijlocii, iar instituţiile statului promovează activ transmiterea electronică a documentelor din dorinţa de a diminua aglomeraţia la ghişeele cu publicul”, se arată în comunicatul băncii.

Semnătura electronică poate fi utilizată atât în relaţiile cu instituţiile statului (ANAF, ITM, ONRC, CNVM, Monitorul Oficial), cât şi în cele cu autorităţile contractante din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), cu Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), în relaţiile cu partenerii de afaceri ori cu departamentele propriei companii.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. Banca are peste 2,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 930 de unităţi. BRD,  care are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB, face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are peste 150.000 de angajaţi în toată lumea.

certSIGN, companie membră a Grupului UTI, este Furnizor de Servicii de Certificare Acreditat, conform cu Legea nr. 455/2001 privind semnătura electronică.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.seeklogo.com