Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

CJ nu semneaza cu Romstrade. Licitatia de 120 mil € se reia

A- A A+
CJ nu semneaza cu Romstrade. Licitatia de 120 mil € se reia

Comisia de licitatie a respins singura oferta depusa pentru construirea pistei de 3.500 de metri de la Aeroportul International Cluj-Napoca, investitie evaluata la 120 de milioane de euro.

“Evaluarea ofertei ne-a pus in situatia de a o respinge. Oferta a fost calificata ca fiind inacceptabila urmare a faptului ca la Situatia economico–financiara (pct. IV.3), precum si cerintele de la Capacitatea Tehnica si Profesionala (cap. IV, 4.4) din fisele de date, ofertantul nu a prezentat documentele solicitate. Ca urmare, in conformitate cu art. 81 din HG 925/2006, comisia a respins oferta ca fiind inacceptabila. Contestatiile la aceasta decizie pot fi depuse pana in data de 25 octombrie 2010”, a afirmat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, presedintele comisiei de evaluare.

UPDATE: Romstrade este ingropata in cereri de insolventa. In timp ce licitatia de la Cluj era in plina desfasurare, pe numele companiei Romstrade s-au depus la Tribunalul Giurgiu nu mai putin de trei cereri de insolventa. Pe 13 august, SC GLAR CONSTRUCT SRL a depus o cerere privind inceperea procedurii de insolventa, iar pe 22 septembrie, in acelasi dosar, Romstrade a depus o contestatie, noul termen fiind 17 noiembrie.

De asemenea, pe 16 august, o alta firma, SC NEF SERVICE TREI SRL, a cerut si ea insolventa companieie Romstrade, cea care s-a oferit sa realizeze pista aeroportului din Cluj. Mai mult, in 22 septembrie, o a treia firma a depus o cerere de insolventa si anume SC VOLYMAR BENZ SRL. La aceste cereri de insolventa se adauga cele depuse inainte de luna august de la firme precum SC NIDOMAX IMPEX SRL, SC CONSTRUCTII UTILAJE R&G SRL, SC C & L GROUP IMPEX SRL sau SC PETROMIR SR. In 2010 firma condusa de omul de afaceri Nelu Iordache a adunat 16 cereri de insolventa.

Oferta Romstrade pentru pista de 3.500 de metri

Firma din Bucuresti se angajase sa realizeze pista de 3.500 de metri contra sumei de 113,6 milioane de euro, cu sase milioane mai putin decat estimase Consiliul Judetean. La aceasta suma se adauga TVA si o dobanda actuala de 12,2%.

Sursa: Citynews

Related Posts with Thumbnails