Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Clusterul pentru Sănătate RoHealth prezintă proiectul „Cercetări privind identificarea priorităților de dezvoltare a bioeconomiei în România pentru perioada 2016-2030”

A- A A+

Clusterul pentru Sănătate RoHealth prezintă proiectul „Cercetări privind identificarea priorităților de dezvoltare a bioeconomiei în România pentru perioada 2016-2030

 

 

Clusterul pentru Sănătate RoHealth pentru cei interesati de domeniul bioeconomiei din România, supune atentiei un mesaj de completarea a unui chestionar.

„Proiectul „Cercetări privind identificarea priorităților de dezvoltare a bioeconomiei în România pentru perioada 2016-2030” (http://www.incdsb.ro/p/Sectorial-Bioeconomie/index.html) comandat si finantat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI) are ca scop stabilirea celor mai eficiente modalitati de actiune pentru stimularea dezvoltarii domeniului trans-sectorial al bioeconomiei in România, in perioada 2015-2030, in concordanta cu tendintele pe plan european.  FMMC este partener in acest proiect coordonat de catre ICECHIM Bucuresti.

O problema fundamentala, intrinseca pentru bioeconomie, mai ales in abordarea ei trans-sectoriala de la nivel european este cea a sustenabilitatii, respectiv a gasirii echilibrului optim, pentru a satisface in același timp si necesarul de hrana al unei populatii in crestere, si cerintele din ce in ce mai crescute de biomasa pentru chimicale si energie.  Aceasta problema, este deosebit de importanta pentru Romania. „Potentialul urias al agriculturii romanesti”, mentionat in Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020, este afectat de riscurile climatice semnificative in zonele mari producatoare agricole. Pentru depasirea acestei probleme sunt necesare solutii inovatoare din partea sistemului CDI, atat in ceea ce priveste optimizarea utilizarii bioresurselor, cu evitarea conflictului „hrana vs. (bio)chimicale / (bio)energie”, cat si in ceea ce priveste dezvoltarea unor noi metode si mijloace pentru asigurarea unor productii agricole sigure si stabile.

In acest context, consideram ca opinia dumneavoastra in calitate de actor important in domeniul bioeconomiei in România este foarte importanta si de aceea va solicitam sprijin pentru identificarea prioritatilor de dezvoltare a bioeconomiei precum si a direcțiilor de actiune. Va rugam sa completati chestionarul on-line (maxim 5 minute) prin click aici.

 

 

Sursa:

ROHEALTH Clusterul pentru Sănătate

e-mail: rohealth@rohealth.ro

ROHEALTH

Related Posts with Thumbnails