Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

CNVM a aprobat lansarea contractului futures pe petrol, la Sibex

A- A A+
CNVM a aprobat lansarea contractului futures pe petrol, la Sibex

Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu (Sibex) a anunţat marţi primirea din partea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) a certificatului de înregistrare a contractului futures pe petrol având simbolul DEOIL_LSC.

Activul suport al noului instrument este petrolul de tip Light Sweet Crude.

Mărimea obiectului contractului este de 100 lei x cotaţia în dolari SUA pentru un baril de petrol de tip Light Sweet Crude, cotaţia este în dolari pe baril. iar pasul de tranzacţionare este de 0,01 puncte (1 RON pe contract).

Noul instrument va fi disponibil cu scadenţe de una, două şi trei luni.

Data scadenţei este a cincea zi lucrătoare anterioară celei de-a 25-a zi calendaristice din luna precedentă lunii de scadenţă.

„Poziţiile rămase deschise se lichidează prin decontare finală în fonduri, respectiv prin plata în lei a diferenţelor dintre valoarea contractului şi 100 x valoarea preţului de cotare (settlement price) a contractului futures E-mini Sweet Crude Oil pentru aceeaşi scadenţă, publicat de Chicago Mercantile Exchange în ziua scadenţei contractului DEOIL_LSC”, se arată în comunicat.

Marjele pentru acest instrument vor fi calculate şi anunţate de către Casa Română de Compensaţie, urmând ca noul contract să fie lansat până la finalul lunii martie.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails