Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Comisia Europeană va face marţi recomandări economice României

A- A A+
Comisia Europeană va face marţi recomandări economice României

Comisia Europeană va adopta marţi proiecte de recomandări către cele 27 de state membre, ca parte a procesului de coordonare economică aprofundată la nivelul UE.

Comisia va adopta 27 de seturi de proiecte de recomandări la reuniunea pe care o va avea la Strasbourg, în data de 7 iunie. Preşedintele Barroso se va adresa Parlamentului European imediat după reuniune.

Recomandările au la bază o evaluare detaliată: (1) a situaţiei economice şi bugetare din fiecare ţară şi (2) a modului în care măsurile  propuse de fiecare stat membru în cadrul programului naţional de reformă sau al programului de stabilitate şi convergenţă sau al angajamentelor luate potrivit Pactului Euro+ răspund provocărilor specifice cu care acestea se confruntă.

Acolo unde este necesar, Comisia va prezenta măsuri de continuare a reformelor structurale sau de consolidare a creşterii, ce vor trebui implementate de către statele membre în următoarele 12-18 luni.

Recomandările vor fi discutate şi agreate de Consiliul European în cadrul reuniunii din 23-24 iunie şi adoptate în mod oficial la reuniunea acestuia din iulie.

Prezentarea recomandărilor specifice pentru fiecare stat membru este un moment esenţial în cadrul „semestrului european”, având ca scop coordonarea politicilor economice şi bugetare.

După aprobarea de către Consiliul European, în martie, a priorităţilor de politică economică ale Europei pentru anul în curs (pe baza raportului anual de creştere, prezentat de Comisie în ianuarie), cele 27 de state membre şi-au prezentat, în aprilie, planurile de consolidare a finanţelor publice (respectiv programele de stabilitate şi convergenţă) şi de înregistrare de progrese în ceea ce priveşte obiectivele strategiei Europa 2020 (respectiv programele naţionale de reformă).

Un comunicat de presă şi un document de referinţă vor fi publicate marţi împreună cu textul comunicării adoptate de Comisie, cele 27 de seturi de recomandări şi cele 27 de documente de lucru ale Comisiei ce conţin analizele detaliate pentru fiecare stat membru, precizează un comunicat al CE.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails