Compania Plafar SA va fi privatizată


Compania Plafar SA, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, ar putea ieşi din insolvenţă în luna noiembrie şi apoi urmează să fie privatizată, a declarat pentru Agenţia NewsIn avocatul Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al Plafar, Assistance Insolv SPRL.

„Dorim să scoatem din insolvenţă Plafar SA la termenul din 22 noiembrie 2010, urmând ca cei doi acţionari (Ministerul Economiei şi Fondul Proprietatea) să privatizeze societatea, în prezent deţinută 100% de statul român”, a precizat Remus Borza.

La rândul său, Tudor Şerban, consilierul ministrului Economiei, Ion Ariton, a declarat Agenţiei NewsIn că şi Plafar SA, ca şi orice companie administrată de minister care are probleme, face parte din strategia autorităţilor de a le scoate la privatizare. „Această intenţie va fi publicată ulterior pe site-ul ministerului. Pentru Plafar trebuie să existe companii interesate”, a afirmat Tudor Şerban.

Altfel, potrivit unui studiu al Synovate România, Plafar şi Lipton au înregistrat cel mai ridicat scor al notorietăţii, spontane şi asistate deopotrivă, privind obiceiul de consum al ceaiului la români.

Synovate România a realizat în exclusivitate pentru numărul din octombrie al revistei Magazinul Progresiv un studiu reprezentativ la nivel naţional privind obiceiul de consum al ceaiului. Eşantionul a cuprins 1.500 de respondenţi, în număr egal femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani. 23% dintre respondenţi s-au gândit la Plafar ca prima marcă de ceai, în timp ce Lipton a fost opţiunea spontană a 18% dintre ei. În schimb, Lipton a deţinut un scor mai ridicat al notorietăţii asistate, de 58%, comparativ cu Plafar care a cumulat 48%.

În topul mărcilor consumate vreodată de către respondenţii băutori de ceai se află Plafar (53%), Fares (48%) şi Lipton (45%). Acelaşi clasament este valabil şi în cazul mărcilor consumate cel mai des, Plafar (25%), Fares (22%) şi Lipton (17%).

Decizia de declanşare a procedurii insolvenţei a fost luată de către Consiliul de Administraţie al societăţii pe 29 ianuarie 2009. Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii de insolvenţă în data de 16 martie 2009 şi a desemnat ca administrator judiciar Assistance Insolv SPRL.

Plafar se află sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi are circa 150 angajaţi.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.grandarena.ro