Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Comunicat Camera de Comerț și Industrie a României Ziua Diplomatiei Romane 01 septembrie 201

A- A A+

Comunicat Camera de Comerț și Industrie a României Ziua Diplomatiei Romane 01 septembrie 2015

 

Camera de Comerț și Industrie a României gazda Reuniunii Anuale a Diplomației Române

 Bucuresti, 1 septembrie 2015: Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, a organizat, astazi 1 septembrie, cu ocazia Zilei Diplomatiei Romane, o dezbatere economica, cu tema „Prioritati, oportunitati si provocari in promovarea economica externa a Romaniei”.

Acest eveniment a marcat deschiderea sesiunilor de lucru din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane (RADR), care se  va desfasura in perioada 1-4 septembrie 2015.

Dezbaterea gazduita de CCIR a fost dedicata dialogului dintre corpul diplomatic roman, membrii Sistemului Cameral, reprezentantii mediului de afaceri si institutiile cu atributii in promovarea intereselor economice pe plan extern.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, domnul Mihai Daraban, a amintit avantajele protocolului de colaborare semnat recent cu Ministerul Afacereilor Externe si totodata a subliniat implicarea determinata si constanta a CCIR in promovarea intereselor mediului de afaceri peste hotare, cu precadere in spatiul extracomunitar.

„Suntem gata sa raspundem necesarului de consultanta si informatii de afaceri. Consider ca numai printr-un efort comun si sustinut, vom reusi sa contribuim, in mod semnificativ, la cresterea prosperitatii in Romania, la dezvoltarea durabila a infrastructurii nationale si la incheierea unor colaborari de lunga durata cu parteneri externi de incredere”, a declarat Presedintele CCIR.

Consilierul prezidential, dl Lazar Comanescu, a salutat initiativa de lansare a Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane la Camera de Comert si Industrie a Romaniei: „Evenimentul de astazi incepe cu o dimensiune economica ceea ce poate fi interpretat ca un mesaj de incurajare transmis intregului corp diplomatic al Romaniei pentru a se implica mai mult pe dimensiunea economica”.

Secretarul de stat, dl Florin Vodita, Seful Departamentului de Comert Exterior si Relatii Internationale din MECT, a facut referire la activitatea de promovare economica si la modalitatile de interactiune cu firmele romanesti prezente pe pietele externe, respectiv cu firmele straine partenere, cu precadere in Spania si Italia.

Seful Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat Public Privat DPISPPP si secretar de stat, dl Alexandru Nastase, a prezentat elementele strategice ale activitatii de promovare in domeniul investitiilor, avantajele pe care Romania le ofera investitorilor straini si actiunile de promovare avute in vedere in perioada urmatoare.

Sesiunea a fost moderata de secretarul de stat pentru analiza politica si relatia cu parlamentul, dl Radu Podgorean, la dezbatere a mai participat secretarul general al ANEIR, dl Mihai Ionescu.

 3

Sursa:

Camera de Comerț și Industrie a României

Biroul Comunicare Publica

tel. 0374474373, 0213190085, 0374474375, fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro

Related Posts with Thumbnails