Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

COMUNICAT DE PRESĂ

A- A A+

COMUNICAT DE PRESĂ

Protocol de colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera Auditorilor Financiari din România

 

Bucureşti, 16 septembrie 2015: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) au semnat, miercuri, 16 septembrie, un protocol ce vizează întărirea colaborării dintre cele două Camere pentru susținerea și promovarea în comun a intereselor mediului de afaceri din România, la nivel național și internațional.

Prin consultări periodice se va ajunge la proiecte comune de acte normative pentru îmbunătăţirea cadrului juridic şi dezvoltarea mediului de afaceri. Totodată, alt obiectiv este participarea comună la promovarea şi derularea unor proiecte cu finanţare europeană şi organizarea de conferinţe şi alte manifestări comune.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Mihai Daraban, a trecut în revistă punctele care au motivat semnarea prezentului protocol de colaborare, precum nevoia de sprijinire cât mai largă a mediului de afaceri român.

Camera de Comerţ şi Industrie a României, în demersurile întreprinse în susţinerea mediului de afaceri din ţara noastră, şi-a stabilit ca prioritate spijinirea firmelor cu capital autohton, în contextul în care cifrele de la export sunt în defavoarea capitalului românesc. În ceea ce priveşte societăţile private cu capital integral românesc, vă amintesc faptul că sunt doar 55 de firme cu peste 100 de milioane cifră de afaceri, o soluţie fiind participarea firmelor româneşti la licitaţiile internaţionale. Totodată, prin acest protocol ne propunem ca printr-o strânsă colaborare să preluăm cele mai bune practici europene şi internaţionale privind necesitatea unui audit obiectiv şi echidistant al activităţii companiilor, care să asigure transparenţa privind profitabilitatea şi legalitatea tranzacţiilor, o bază solidă pentru dezvoltarea antreprenoriatului şi a relaţiilor economice la nivel naţional, regional şi internaţional” a subliniat dl. Mihai Daraban, preşedinte al Camarei de Comerţ şi Industrie a României.

Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România, dl. Gabriel Radu, şi-a declarat încrederea în acest demers de colaborare, preconizând ca într-un an să fie atinse multe dintre punctele care se regăsesc pe agenda comună de lucru a celor două Camere.

“Considerăm că acest parteneriat reprezintă un pas important pentru mediul de afaceri si pentru intersul general al economiei. Prin această cooperare,  la cel mai reprezentativ nivel, sprijinim întărirea încrederii în situațiile financiare din partea tuturor utilizatorilor acestora și punem la dispoziția membrilor CCIR experiența noastră. Serviciul de audit generează împreună cu toți ceilalți factori (acționari, creditori, management) posibilități ca activitatea economică să se dezvolte într-o manieră sustenabilă și de aceea trebuie privit ca o investiție și nu ca un cost”, a declarat dl. Gabriel Radu, președinte al Camerei Auditorilor Financiar din România.

 

Sursa:

Biroul Comunicare Publică

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Tel.: 0374474373; 0374474377; fax: 0213190156

e-mail: bcp@ccir.ro

 

Related Posts with Thumbnails