Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

COMUNICAT DE PRESĂ AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ

A- A A+

 

COMUNICAT DE PRESĂ AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ

 Cluj-Napoca, 21 septembrie 2015: În perioada 21-22 septembrie 2015, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj găzduiește un workshop cu participare internațională privind implementarea Regulamentului European nr. 139/ 2014 de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la aeroporturi în temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European și al Consiliului.

Workshop-ul este organizat de către Asociația Aeroporturilor din România și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, sub coordonarea Autorităţii Aeronautice Civile din România (AACR) şi în cooperare cu Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA).

Noutatea introdusă de certificarea europeană a aeroporturilor constă în faptul că, în conformitate cu Tratatul de la Lisabona, regulamentele europene sunt direct aplicabile atât autorităților competente desemnate, cât și industriei aeronautice, în speță aeroporturilor europene.

Cu această ocazie, reprezentanţii EASA vor susţine o serie de prezentări cu privire la extinderea competenţelor EASA asupra problematicii ATM şi aerodromuri, structura şi cerinţele prevederilor Regulamentului nr. 139/2014, facilitând un schimb constructiv de opinii cu participanţii la eveniment, cu accent pe impactul schimbărilor ce intervin la nivelul certificării în domeniul aerodromurilor şi pe etapele următoare ce vor fi parcurse de către toţi cei implicaţi, în vederea asigurării conformării cu cerinţele acestui regulament.

Astfel, seminarul se bucură de o participare complexă și reprezentativă pentru industria aeronautică, în cadrul acestuia reunindu-se atât reprezentanți ai industriei aviației internaționale din cadrul EASA, precum și reprezentanți ai autorităților aeronautice din Italia, Danemarca și Ungaria, dar și ai unor aeroporturi din Croația și Germania.

Industria aviației românești este reprezentată la toate nivelurile, respectiv Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), ROMATSA și cele 16 aeroporturi din România, precum și alți parteneri ai acestora.

Așadar, organizarea acestui seminar la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj este o apreciere adusă aviației civile în general, dar și a nivelului ridicat al activității operaționale și manageriale a aeroportului clujean, în această perioadă de tranziție prevăzută de Regulamentul European nr. 139/2014.

 

Biroul de presă

 

Sursa:

AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ

BIROU RELAȚII PUBLICE

___________________________________________

 Str. Traian Vuia nr. 149-151,RO-400397
Tel:+40.264.307.500 Fax:+40.264.416.712
relatii_publice@airportcluj.ro
www.airportcluj.ro

Related Posts with Thumbnails