COMUNICAT DE PRESĂ ANAF Ref: declarațiile domnului Laurențiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, legate de activitatea ANAF

COMUNICAT DE PRESĂ ANAF

„Am luat act de poziția domnului director general Laurențiu Ciurel și de nemulțumirea acestuia.Amestecarea ANAF într-o conjurație universală (parchete, organizații ecologiste, companii concurente) împotriva CE Oltenia frizează patologicul. Înțelegem că ne va reclama superiorilor pentru că ne facem datoria și respectăm legea. Probabil că vor fi multe reclamații de-acum încolo, întrucât vor primi somații de plată de fiecare dată când nu-și achită datoriile. Toți contribuabilii sunt egali în fața legii, iar astfel de intimidări la adresa angajaților unei instituții a statului român sunt valabile în altă parte, nu în România anului 2015.” – Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF

Precizări:

1. Comunicarea somației de plată reprezintă prima etapă a executării silite.
  2. La data de 30.06.2015, Complexul Energetic Oltenia figura în executare silită pentru obligaţii fiscale scadente la data de 25.05.2015. S-a emis somaţia nr. 23, comunicată societăţii la data de 18.06.2015. Aceasta a fost achitată până la data de 17.08.2015.
  3. Prin urmare, datele prezentate pe site-ul ANAF sunt corecte, pe site fiind specificat faptul că se publică Lista contribuabililor mari care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 30.06.2015.
  4. De asemenea, subliniem faptul că ANAF a mai emis către CE Oltenia un număr de 4 somații în intervalul 15.07.2015 – 06.10.2015, pentru obligații fiscale restante, pe care societatea le-a achitat până pe 20.10.2015.
  5. În prezent, Societatea Complexul Energetic Oltenia nu mai figurează cu obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat.

SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA

AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
    Serviciul comunicare, relatii publice si mass media
    021.3871000/1105