COMUNICAT DE PRESĂ Exercițiu de antrenament pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj


COMUNICAT DE PRESĂ

Exercițiu de antrenament pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Cluj-Napoca, 16 noiembrie 2021Astăzi, 16 noiembrie 2021, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a organizat un exercițiu de antrenament pentru verificarea aplicabilității „Planului de Acțiune pentru Situații de Urgență”, conform normelor și reglementărilor naționale și internaționale, în cazul producerii unui accident de aviație civilă pe  aeroport.

Scopul exercițiului a fost:   

  • verificarea aplicabilității Planului de Acțiune pentru Situații de Urgență în cazul producerii unui accident de aviație civilă pe Aeroportul Internațional Cluj.
  • antrenarea personalului de intervenție și verificarea timpului de răspuns a acestuia, în cazul producerii unui accident de aviație;
  • coordonarea acțiunilor între instituțiile, companiile aeriene, furnizorii serviciilor de handling și alte persoane implicate în rezolvarea situațiilor de urgență;
  • familiarizarea  personalului aeroportului  și a angajaților instituțiilor cu atribuții în cazul unor situații de urgență, cu privire la rolul acestora în planul de acțiune.

Exercițiul a fost coordonat de directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, domnul David Ciceo și s-a desfășurat în zona de operațiuni aeriene, după următorul scenariu:

            „O aeronavă de tip A 320-200 aparținând companiei X-AERO aterizează înainte de pragul pistei, iar în urma impactului aeronava suferă avarii la trenul de aterizare și la fuselaj, determinând ruperea aeronavei în două bucăți. La locul producerii accidentului se zăresc coloane de fum și sunt indicii de izbucnire a unui incendiu.  La bordul aeronavei sunt 100 de pasageri și 6 membri ai echipajului, iar în urma accidentului sunt 25 de persoane decedate, 15 sunt grav rănite, 26 de pasageri prezintă răni ușoare și 40 de persoane nu au nevoie de îngrijiri medicale. Nu sunt materiale periculoase în aeronavă, iar cantitatea de combustibil din aeronavă, la momentul aterizării este de 3 tone ”.

La exercițiu au fost invitați să participe în calitate de observatori reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, reprezentanți ai instituțiilor cu activitate în perimetrul aeroportuar și ai companiilor aeriene.

Aeroportul Internațional Cluj mulțumește tuturor participanților pentru sprijinul, implicarea și eforturile depuse în vederea realizării exercițiului.        

Biroul Relații Publice

Sursa:


AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU CLUJ

Birou Relatii Publice I P.R. Office

Str. Traian Vuia nr. 149-151, Cod Postal 400397

Tel:+40.264.307.500

Fax:+40.264.416.712
marketing@airportcluj.ro
www.airportcluj.ro