Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Comunicat de presă Misiune economica in SUA organizată de Camera de Comert si Industrie a Romaniei

A- A A+

 

Comunicat de presă Misiune economica in SUA organizată de Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) organizeaza, in perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015, o misiune economica in Statele Unite ale Americii, la New York si Washington DC.

Atragerea investitiilor straine este un aspect esential pentru dezvoltarea Romaniei, iar  CCIR si-a propus sa contribuie in mod direct la relansarea pozitiei Romaniei pe piata internationala.

Atragerea investitiilor straine este un aspect esential pentru dezvoltarea Romaniei, iar  CCIR si-a propus sa contribuie in mod direct la relansarea pozitiei Romaniei pe piata internationala.

Un obiectiv important al CCIR este de a sprijini antreprenorii prin intensificarea colaborarii cu partenerii europeni si transatlantici. Aceasta misiune economica ofera ocazia firmelor romanesti de a se intalni cu oameni de afaceri din domeniul lor de activitate. Interesele membrilor delegatiei conduse de CCIR se indreapta spre identificarea noilor oportunitati de afaceri, export-import si cooperarea in domenii precum industria de petrol si gaze, securitatea cibernetica, infrastructura de transport si serviciile de turism”, a declarat Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban.

Acesta a mai precizat ca promovarea companiilor romanesti prin intermediul misiunilor economice poate duce la cresterea ”accesului la noi piete globale sau la inceperea unor proiecte comune pe terte piete. CCIR apreciaza si urmareste dinamizarea relatiilor economice cu Statele Unite ale Americii. Intensificarea legaturilor cu partenerii din SUA este o prioritate a CCIR pe linie de relatii externe, existand potential neexploatat pana in prezent”.

Vizita va incepe astazi 28 septembrie a.c. cu Forumul de afaceri BestInvest desfasurat la New York, la care companiile romanesti se vor intalni cu posibili investitori americani interesati de evolutia si oportunitatile oferite de Romania si tarile din zona.

 

Informatii de background

Schimburile comerciale se desfasoara pe baza Acordului comercial bilateral, semnat la Bucuresti la 3 aprilie 1992, care prevede acordarea reciproca a clauzei natiunii celei mai favorizate. La 31 decembrie 2014, volumul schimburilor comerciale s-a ridicat la 2.207,01 milioane USD, din care importuri SUA 905,01 milioane USD, iar exporturi catre SUA 1.302 milioane USD. Ca urmare a evolutiei exporturilor si importurilor, balanta comerciala este in favoarea tarii noastre, inregistrand un excedent de circa +396,99 milioane USD.

Sursa:

Camera de Comert si Industrie a României

Biroul Comunicare Publica

tel. 0374474373, 0213190085, 0374474375, fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro

Related Posts with Thumbnails