COMUNICAT DE PRESĂ Oportunităţi de investiţii pe piaţa peruană


COMUNICAT DE PRESĂ Oportunităţi de investiţii pe piaţa peruană

Dl. prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întâlnire cu o delegaţie a Perutrade Consulting, firmă cu capital peruan înregistrată în Bucureşti, condusă de dl. Miguel Angel Gonzalez, director general. La întrevedere au participat, de asemenea, dl. Alberto Giovanni Peirone Herrera, director comercial pentru America Latină, de la filiala din Peru a Perutrade Consulting şi dl. George Vodislav, directorul general al Camerei bucureştene.

Principalul obiectiv al întâlnirii cu reprezentanţii Perutrade Consulting a vizat identificarea unor modalităţi concrete care să conducă la promovarea şi valorificarea oportunităţilor oferite de Republica Peru şi la impulsionarea schimburilor bilaterale.

În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a făcut o prezentare succintă a activităţii CCIB şi a strategiei sale de relaţii externe, punctând preocuparea pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu ţările latino-americane. „Începând cu acest an, ne dorim să abordăm America Latină, pentru că am identificat un potenţial economic semnificativ, îndeosebi în domeniul industrial”, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu.

În ceea ce priveşte impulsionarea cooperării pe aceste spaţii, în opinia preşedintelui CCIB, organizarea unei „Zile a oportunităţilor de afaceri” dedicată Republicii Peru, dar şi altor ţări latino-americane va permite o promovare eficientă a domeniilor-cheie ale economiei regiunii şi a cadrului legal si fiscal aplicabil comunităţii de afaceri şi investitorilor.

Reprezentanţii Perutrade Consulting au făcut o prezentare a oportunităţilor oferite de economia peruană în domeniul exploatării  principalelor resurse ce pot fi exploatate în această ţară cum ar fi: aurul, argintul, cuprul, zincul şi pământurile rare şi au exprimat interesul de a identifica companii româneşti interesate să investească în Republica Peru, în aceste domenii, inclusiv în construirea unor staţii de concentrare a minereurilor. Un alt sector care oferă oportunităţi îl constituie exploatarea pădurilor (lemn, inclusiv esenţe exotice, fructe şi plante) din Regiunea Loreto, situată între munţii Anzi şi Brazilia. În ceea ce priveşte modalităţile de implicare a companiilor româneşti în Peru, oficialii Perutrade Consulting sugerează  că acestea pot realiza investiţii sub forma unui joint-venture cu parteneri locali, sau prin concesionare, capitalul străin investit în Republica Peru beneficiind de facilităţi datorită Acordului de Liber Schimb dintre această ţară şi Uniunea Europeană.

Descărcați aici: Comunicat_PERU

Sursa:

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti
Str. Ion Ghica nr. 4, Sector 3, 030044, Bucuresti
Telefon: 021.3190132; 021.3185181, Fax: 021.3190133
E-mail: office@ccib.ro
Website: www.ccib.ro