Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Comunicat_Seminar Indonezia, Filipine si Thailanda

A- A A+

Oportunităţile de afaceri pentru companiile româneşti în Indonezia, Thailanda şi Filipine

Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat în data de 16 martie 2015, seminarul privind oportunităţile de afaceri pentru companiile româneşti în Indonezia, Thailanda şi Filipine, în parteneriat cu EU-ASEAN Business Networks, platformă de organizaţii finanţată de Comisia Europeană.

Camera de Comerţ şi Industrie a României sprijină dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri din România, pieţele din Asia de Sud Est reprezentând prin dinamismul lor destinaţii-ţintă pentru extinderea parteneriatului în afaceri, având în vedere şi excelentele relaţii ale Sistemului Cameral cu mediul diplomatic. “Sistemul cameral din România se implică activ în creşterea competitivităţii firmelor româneşti şi în acest scop încurajează extinderea prezenţei acestora pe pieţele internaţionale, oferindu-le instrumente de sprijin pentru finanţare, suport logistic şi informaţii privind cadrul de reglementare”, a declarat Cristina Ionescu, Director Departament Analiză, Politici şi Afaceri Publice în discursul său din deschiderea seminarului.

Temele dezbătute în cadrul seminarului au vizat particularităţile legislative şi sectoarele economice de interes în Indonezia, Thailanda şi Filipine, resursele logistice şi instrumentele de consultanţă subvenţionate de Comisia Europeană şi disponibile pentru companiile româneşti interesate de regiunea ASEAN. Participanţii au manifestat un interes deosebit pentru modalităţile de identificare a unui partener de afaceri în Indonezia, Thailanda şi Filipine precum şi pentru regimul vamal şi fiscal aferent comerţului cu Indonezia.

În cadrul evenimentului au susţinut prezentări doamna Chloe Martinez, Director General, EU – Indonesia Business Network (EIBN), doamna Nantisa Leerasetthakorn Consilier, Asociaţia Europeană pentru Afaceri şi Comerţ (EABC) şi domnul Mr. Valerio Mazzone Outreach Officer EU-Philippines Business Network (EPBN).

Informaţii de background

Asociaţia Naţiunilor din Sud-estul Asiei (ASEAN) este o organizaţie politică şi economică a zece ţări, constituită la  8 august 1967 de IndoneziaMalaysia, FilipineSingapore şi  Thailanda şi cuprinde 9% din populaţia lumii, UE fiind cel mai mare furnizor de investiţii străine directe în ASEAN.

UE-Filipine Business Network este o platformă dinamică lansată de Camera Europeană de Comerţ din Filipine (PESC) pentru a oferi sprijin pentru întreprinderilor europene în Filipine. Obiectivul global al EPBN este de a facilita accesul IMM-urile europene cu potenţial ridicat către mediul de business din Filipine şi pentru a direcţiona investiţiile străine către Filipine şi regiunea ASEAN.

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Biroul Comunicare Publică, Departamentul Relaţii cu Membri
tel. 0213191885, fax: 0213190156, e-mail: drm@ccir.ro

Related Posts with Thumbnails