Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Consolidarea relatiei economice bilaterale dintre Romania si Germania, dezbatuta la Camera de Comert si Industrie a Romaniei

A- A A+

Consolidarea relaţiei economice bilaterale dintre România şi Germania, dezbătută la Camera de Comerţ şi Industrie a României

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban a primit în data de 17 martie 2015, vizita de lucru a delegaţiei formate din Directorul General al Camerei de Comerţ şi Industrie Duisburg (IHK Duisburg), dr. Stefan Dietzfelbinger, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România), dl. Radu Merică, şi reprezentantul la Bruxelles al Uniunii Camerelor Europene de Comerţ şi Industrie (UECC), dna. Monica Ghecea. Discuţiile au vizat principalele domenii de interes comun pentru România şi Germania printre care se numără industria, învăţământul dual, sectoarele de construcţii, turism şi transporturi.

„Germania şi România au o lungă tradiţie de succes în valorificarea potenţialului şi a oportunităţilor de piaţă, dovadă fiind parteneriatele pe care CCIR le are cu organizaţiile mediului de afaceri din Germania”, a punctat Preşedintele CCIR. Cu acest prilej, „vreau să evidenţiez avantajele economice pe care le au pentru ţările din Europa Continentală dezvoltarea infrastructurii de transport dunărean prin Coridorul European nr. 7 – Dunăre – Marea Neagră şi dezvoltarea de huburi intermodale de transport”, a continuat dl. Daraban.

În acest context, Directorul General IHK Duisburg, dr. Stefan Dietzfelbinger, a subliniat importanţa dezvoltării unei infrastructuri europene de transport, bazată pe actualul context economic şi pe reglementări orientate către cererea şi oferta din piaţa serviciilor de transport. „Dezvoltarea şi conectarea coridoarelor de transport dunărean sunt deosebit de importante pentru a genera creştere economică în spaţiul european ”, a punctat dl. Dietzfelbinger.

Un alt capitol de interes pe agenda discuţiilor l-a constituit schimbul de bune practici în domeniul programelor de formare profesională şi învăţământ dual, care reprezintă o prioritate a noii strategii de dezvoltare a CCIR, în contextul în care programele IHK Duisburg sunt în procent de peste 30% axate pe formarea profesională.

În cadrul vizitei au mai luat cuvântul responsabilul pentru politica în domeniul infrastructurii de transport IHK Duisburg, dr. Ansgar Kortenjann, Directorul Departamentului Comerţ Exterior IHK Duisburg, dl. Thomas Hanicke, şi Directorul General AHK România, dl. Sebastian Metz.

Camera de Comerţ şi Industrie a României, Biroul Comunicare Publică, Departamentul Relaţii cu Membri

tel. 0213191885, fax: 0213190156, e-mail: drm@ccir.ro

Related Posts with Thumbnails