Flash Feed Scroll Reader

Consorţiul Nabucco a amânat o licitaţie în valoare de 3,5 miliarde de euro pentru conducte

A- A A+
Consorţiul Nabucco a amânat o licitaţie în valoare de 3,5 miliarde de euro pentru conducte

Consorţiul Nabucco a amânat o licitaţie în valoare de 3,5 miliarde de euro pentru conducte, ce urma să aibă loc în luna iulie, pentru că a primit mai multe oferte decât se aştepta.

„Am avut mai mulţi participanţi decât aşteptat, iar vizitările continuă pe timpul verii”, a declarat o purtătoare de cuvânt a consorţiului Nabucco, Gabriele Egartner. „Licitaţia va urma imediat după ce vom verifica lista completă a aplicanţilor”, dar data exactă nu a fost anunţată, a adăugat ea, citată de Bloomberg.

Nabucco a anunţat în luna aprilie că intenţionează să organizeze o licitaţie pentru o serie de piese, printre care conducte, valve şi coturi.

Consorţiul, care este condus de compania austriască OMV AG, va avea nevoie de circa două milioane de tone de produse din oţel şi a primit peste 60 de oferte din partea companiilor, a anunţat în mai directorul general al Nabucco Gas Pipeline Romania SRL, Vlad Pavlovschi.

Ofertele sunt evaluate de un auditor independent, a adăugat el, refuzând că ofere mai multe detalii.

Gazoductul, în valoare de 7,9 miliarde de euro, ar urma să aibă o lungime o de 3.300 de kilometri şi va aduce gaz din zona caspică în Europa, pentru a reduce dependenţa UE de Rusia.

Partenerii implicaţi în proiect se vor decide asupra investiţiei până la sfârşitul anului, iar construcţia ar urma să înceapă în 2011. Primele livrări de gaz ar putea avea loc la sfârşitul lui 2014 sau începutul lui 2015, potrivit site-ului Nabucco.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails