Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Creşterea preţului petrolului provoacă scăderea bursei de pe Wall Street

A- A A+
Creşterea preţului petrolului provoacă scăderea bursei de pe Wall Street

Bursa de pe Wall Street a avut o scădere bruscă, iar preţul aurului a atins un nou record, pe fondul îngrijorării investitorilor că actuala criză din industria petrolieră ar putea afecta redresarea economică a Statelor Unite, se arată într-un comentariu publicat miercuri de ABC News.

Preşedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Ben Bernanke, a încercat să risipească aceste temeri, într-o intervenţie pe care a avut-o în faţa Comisiei Bancare a Senatului. El a apreciat că preţurile ridicate ale petrolului nu vor avea un impact substanţial asupra economiei americane, dar a acceptat că ar putea să-i încetinească creşterea.

Intervenţia lui Bernanke nu este suficientă pentru recâştigarea încrederii investitorilor, care se tem că Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, ar putea fi afectată în curând de criza din Orientul Mijlociu, comentează ABC News.

Preţul aurului a atins un nou record, de 1.434,1 dolari uncia, investitorii preferând stabilitatea oferită de achiziţia acestui metal preţios.

Indicele Dow Jones Industrial Average – care urmăreşte evoluţia celor mai importante 30 de companii stabile, de dimensiuni mari, şi profitabile din Statele Unite –  a închis în scădere cu 168,32 puncte, la valoarea de 12.058,02.

De asemenea, S&P 500 – indicele celor mai mai mari 500 de companii publice, majoritatea americane, realizat de Standard & Poor’s – a pierdut 20,95 puncte, ajungând la valoarea de 1.306,27 puncte. IndiceleNasdaq a scăzut şi el cu 44,86 puncte, la valoarea de 2.737,41.

Preţul petrolului Brent a crescut brusc, la mai mult de 113 dolari barilul, după anunţul intervenţiei militare saudite pentru calmarea protestelor din Bahrein. Deşi a fost ulterior dezminţită, ştirea i-a speriat pe investitori, notează ABC News. În context, acţiunile operatorului de croaziere Carnival au pierdut şase procente iar cele ale InterContinental Hotels au scăzut cu patru procente.

Indicele bursei londoneze FTSE 100 a închis în scădere cu 58,25 de puncte, la valoarea de 5.835,76.

Preţul petrolului West Texas Crude a crescut la 99,63 dolari barilul, în timp ce petrolul Tapis a ajuns la 114,76 dolari barilul.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails