Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Declaraţia pentru contribuţiile sociale şi impozitul pe venit va fi depusă din 1 iulie numai online

A- A A+
Declaraţia pentru contribuţiile sociale şi impozitul pe venit va fi depusă din 1 iulie numai online

Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate (formularul 112) va fi depusă, începând cu 1 iulie, numai în format electronic pe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatul hârtie, a anunţat luni ANAF.

„Potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1397/2010, contribuabilii persoane fizice şi juridice care au calitatea de angajator sau entităţi asimilate angajatorului, începând cu data de 1 iulie 2011, vor completa şi depune formularul 112 – «Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate», numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatul hârtie”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Pentru depunerea declaraţiei prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorii trebuie să deţină un certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr.455/2001 privind semnătura electronică sau să împuternicească persoane care deţin acest certificat.

Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate se completează sau se validează cu ajutorul programelor de asistenţă puse la dispoziţia contribuabililor gratuit de unităţile fiscale sau descărcate de pe site-ul ANAF.

Nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor art. 219 din Codul de procedură fiscală.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails