Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Deschidere oficiala Bureau Veritas la Cluj-Napoca

A- A A+

Dezvoltarea economică susţinută din zona de Centru Vest a României impune prezenţa unor companii care să aducă garanţii într-o lume a riscului. Bureau Veritas România, membră a Grupului Bureau Veritas, lider mondial în activităţi de testare, inspecţie şi certificare, a deschids acum un nou birou, la Cluj-Napoca. Acesta este biroul operaţional cu numărul cinci, după cele deschise în Bucureşti, Galaţi, Constanţa şi Ploieşti.

“Creşterea rapidă, în contextul crizei economice pe care o traversăm, poate duce la crearea unui pericol neconştientizat, şi anume reducerea atenţiei acordate calităţii produselor, din cauza politicilor de reducere a costurilor. Aceste soluţii de compromis par a fi eficiente pe termen scurt. Ele însă pot avea urmări dezastruoase pe termen mediu şi lung, prin pierderea încrederii în anumite mărci, din cauza unor produse neconforme. Pentru a evita această situaţie, firmele din piaţă trebuie să ofere noi garanţii, prin creşterea gradului de profesionalism şi conformitate. Personal, urmăresc cu îngrijorare cifrele care arată că mai mult de jumătate dintre certificatele ISO din România sunt emise de firme de apartament” declară Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas România.

Certificările ISO sunt o dovadă a calităţii produselor şi serviciilor pentru consumatori. Ele asigură competitivitatea unei companii la nivel naţional şi internaţional şi reprezintă o garanţie suplimentară de siguranţă şi de competenţă profesională. Peste 40 % dintre certificatele ISO eliberate în România sunt aferente companiilor din zona Centru Vest, însă o bună parte dintre acestea sunt emise de firme mici, fără recunoaştere globală, care nu aduc garanţia şi valoarea adăugată a unui organism de certificare internaţional.

“Salut prezenţa la Cluj a lui Bureau Veritas şi v-aş spune că sunteţi extrem de bineveniţi din cel puţin două motive: În primul rând, Clujul este un oraş al serviciilor, al inovării, al cercetării, al dezvoltării, nu mai este oraşul industriei grele pe care am avut-o în perioada comunistă, e clar că profilul nostru s-a schimbat, iar Clujul este punctul de referinţă pentru Transilvania, cel puţin, dacă nu pentru întreaga Românie, în ceea ce priveşte reorientarea strategiei pentru ceea ce însemană aceste domenii.

Profilul companiei dumneavoastră se potriveşte ca o mânuşă pe actuala strategie şi pe actualul profil de dezvoltare a Clujului. În al doilea rând, salut prezenţa dumneavoastră din perspectiva conceptului de calitate: strategia Clujului are ca nucleu central conceptul de calitate a vieţii şi de oraş al excelenţei”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Deschiderea celui mai nou birou operaţional în oraşul Cluj-Napoca face parte din planul strategic de dezvoltare regională pe care Bureau Veritas îl implementează în acest an. De aici se vor coordona activităţile de testare, inspecţie şi certificare la nivel local, activităţi adresate cu precădere companiilor ce activează în domeniile construcţii, servicii şi producţie industrială, agricultură şi industrie alimentară. De asemenea, pentru creşterea portofoliului de clienţi în zona de Centru-Vest cu cel puţin 25%, compania intenţionează să deschidă un nou birou în Timişoara, în maximum 2 ani.

Bureau Veritas în cifre

60.000 de angajaţi în toată lumea
birouri deschise în peste 140 de ţări
peste 400.000 de companii în portofoliu
peste 120.000 de certificate emise.
Despre Bureau Veritas – www.bureauveritas.ro;www.bvtraining.ro; www.bureauveritas.com

Printre principalele atuu-uri ale grupului Bureau Veritas se numără existenţa unei reţele internaţionale eficiente, cunoştinţe asupra regulamentelor & standardelor, portofoliul vast de servicii, expertiză tehnică recunoscută şi personal calificat, echipamente & laboratoare de primă clasă. În portofoliul vast şi echilibrat de servicii se regăsesc industrie, inspecţii & verificări în-service, construcţii, certificare, commodities, produse de consum, servicii guvernamentale & comerţ international, marina & offshore.

sursa: Bureau Veritas

Related Posts with Thumbnails