Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Dezbatere la Primăria Cluj despre posibilitatea ca Someşul să devină navigabil

A- A A+
Dezbatere la Primăria Cluj despre posibilitatea ca Someşul să devină navigabil

La Sala de Sticlă a Primăriei va fi prezentat joi, 8 martie, proiectul „Someşul navigabil”, eveniment organizat în colaborare cu Dutch Initiative for Sustainable Cities (DISC), program care este sprijinit de Guvernul Olandei şi Ministerul Devoltării Regionale şi Turismului. În cadrul dezbaterii, care va începe la ora 9.30, vor fi prezentate studii de caz cu referire la oraşul Utrecht şi alte zone din Regatul Ţărilor de Jos, unde au fost implementate proiecte de acest gen. De asemenea va fi susţinut un workshop cu tema „Strategie de dezvoltare integrată privind Someşul navigabil”.

Programul DISC are rolul de a desfăşura o serie de activităţi pentru dezvoltarea proiectelor urbane şi a celor de la nivelul de city-management (finanţare, implementare, workshop-uri, activităţi de cercetare şi planificare).

În Cluj-Napoca, cele două mari direcţii de colaborare între DISC şi municipalitate sunt proiectul „Someşul navigabil” şi sprijinirea candidaturii oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2020.

Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi Timişoara, vor beneficia de prgramul DISC. Valoarea totală a investiţiei în cei trei ani de derulare (2011-2013) este de 1, 5 milioane de euro, dintre care 50% reprezintă cofinanţarea guvernului olandez.

Related Posts with Thumbnails