Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Discuţiile privind listarea acţiunilor Băncii Transilvania la Bursa din Viena vor fi reluate în 2012

A- A A+
Discuţiile privind listarea acţiunilor Băncii Transilvania la Bursa din Viena vor fi reluate în 2012

Discuţiile privind listarea acţiunilor Băncii Transilvania la Bursa din Viena vor fi reluate la începutul anului viitor, când băncile vor fi obligate să raporteze rezultatele în conformitate cu standardele financiare internaţionale, a declarat luni, la The Money Channel, directorul general al băncii

Listarea la Bursa din Viena era prevăzută, iniţial, pentru 2010.

„Am amânat acest proiect, am vrut să facem asta în 2010, dar ştiţi ce se întâmplă, noi raportăm potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS), iar dacă vrem să ne listăm la burse internaţionale trebuie să oferim la acţionari raport conform standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS). Începând cu 1 ianuarie 2012, băncile din România vor raporta rezultatele în IFRS şi atunci va fi un moment potrivit să rediscutăm, să reanalizăm această posibilitate de listare la Bursa din Viena”, a precizat directorul general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers.

Banca Transilvania a obţinut în primul trimestru din 2011 un profit net de 31,76 milioane lei, dublu faţă de rezultatul de 16,01 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul operaţional al Băncii Transilvania este de 201,84 milioane lei, în scădere cu 7% faţă de 31 martie 2010.

Veniturile operaţionale ale băncii s-au ridicat în primele trei luni la 379,39 milioane lei, în scădere faţă de 384,81 milioane lei în intervalul similar din 2010. Totodată, cheltuielile operaţionale aferente trimestrului I din 2011 sunt în sumă de 177,55 milioane lei, în creştere cu 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Banca Transilvania este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la categoria I, sub simbolul TLV. Capitalul social al băncii se ridică la 1,48 miliarde lei, valoarea nominală a unei acţiuni fiind de 1 leu.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails