Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Doamna Chitra Suresh, prim secretar al Ambasadei Republicii India in Romania, in vizita oficiala la sediul CCI Cluj

A- A A+

Doamna Chitra Suresh, prim secretar al Ambasadei Republicii India in Romania a efectuat o vizita oficiala la sediul Camerei de Comert si Industrie Cluj, fiind primita de Presedintele institutiei, ing. Ștefan Dimitriu.

Întâlnirea a avut loc joi, 18 ianuarie 2018 si a debutat cu cuvinte de bunvenit adresate doamnei Suresh, domnia sa aflandu-se inca la inceputul mandatului diplomatic, fiind in Romania de doar 3 luni.

Vizita a avut ca scop prezentarea oportunitatilor de colaborare, impulsionarea relatiilor economice, comerciale si culturale dintre cele doua tari, in contextul reformelor care caracterizeaza politica guvernului indian in exercitiu. Astfel, doamna Suresh a mentionat initiativele partii indiene de a organiza o serie de evenimente de business, de tip forum, care sa incurajeze relatiile dintre oamenii de afaceri romani si indieni, precum si facilitatile oferite de guvernul indian persoanelor care doresc sa urmeze programe de instruire pe termen scurt in India, prin oferirea de bilete de avion si cazare pe durata instruirii.

Dorinta domniei sale a fost de a cunoaste care sunt domeniile economice din zona de nord-vest a tarii in care ar exista posibilitatea lansarii unor colaborari, intrebare la care domnul Dimitriu a prezentat pe larg oportunitatile din sectorul de IT, din agricultura, din industria producatoare de utilaje si, nu in ultimul rand, potentialul existent la nivel educational si cultural.

In incheierea intrevederii, doamna Suresh a precizat ca va reveni cu o serie de invitatii de participare pentru membrii mediului de afaceri clujean la evenimentele pe care oficialii indieni le organizeaza in Romania si a solicitat gazdelor sprijinul pentru continuarea vizitei domniei sale la Cluj-Napoca printr-o intalnire cu reprezentantii administratiei locale.

Related Posts with Thumbnails