Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

E oficial: DeLonghi va cumpăra fabrica de la Jucu

A- A A+
E oficial: DeLonghi va cumpăra fabrica de la Jucu

Nokia a comunicat miercuri, 25 ianuarie, semnarea unui contract cu producătorul italian de electrocasnice, De’Longhi, prin care acesta din urmă va prelua halele de la Jucu unde a funcţionat grupul finlandez.

De’Longhi intenţionează să angajeze între 600 şi 1000 de persoane la fabrica din Jucu care va fi cumpărată de la Nokia, iar investiţia va fi de aproape 30 de miliane euro. Compania italiană doreşte să înceapă producţia de electrocasnice din acest an.

De altfel, italienii s-au arătat interesaţi să subcontracteze componente de la furnizori români, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe. Producţia De’Longhi de la Cluj va intra pe piaţa de profil internaţională.

Tranzacţia care ar trebui finalizată în primul semestru din 2012 şi va fi supusă aprobării Consiliului Concurenţei. Părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali, se menţionează în comunicatul remis de reprezentanţii celor două companii.

Potrivit lui Alin Tişe, într-una din unităţile parcului industrial Tetarom III ar putea veni şi o companie care are drept profil producția de componente pentru automobile. Respectiva companie care ar putea crea 1500-2000 de locuri de muncă, investiţie preconizată la 60 de milioane euro. Rezultatul negocierilor cu producătorul auto vor fi anunţate în februarie.

De’Longhi a realizat venituri globale de peste 1,6 miliarde de euro şi avea 7.083 angajaţi în anul 2010. Compania italiană este listată la bursa din Milano şi mai deţine fabrici în China, Rusia şi Italia.

În anul 2010 compania Nokia a avut o cifră de afaceri de 6,8 miliarde lei (1,6 miliarde euro), adică 30% din produsul inter brut al Clujului, 1,3% din PIB-ul naţional, 4% din exporturile României.

Related Posts with Thumbnails