E.ON România şi-a exercitat opţiunea de a cumpăra acţiunile minoritare deţinute de Electrica


E.ON România a notificat miercuri Electrica privind exercitarea opţiunii de a cumpăra acţiunile minoritare pe care compania de stat le deţine la E.ON Moldova Furnizare şi E.ON Moldova Distribuţie, preţul acţiunilor fiind stabilit printr-o formulă stipulată în contractul de privatizare.

„Astăzi (miercuri. n.r.), compania E.ON România a trimis către Electrica S.A. notificarea de exercitare a opţiunii de cumpărare a pachetelor minoritare de acţiuni deţinute de compania de stat în cele două companii, E.ON Moldova Furnizare şi E.ON Moldova Distribuţie. E.ON România a optat pentru achiziţionarea pachetelor de acţiuni care le deţine în prezent Electrica SA la preţul stabilit conform formulei de calcul stipulată în Contractul de Privatizare”, se arată în comunicatul E.ON România.

În Contractul de Privatizare al fostei companii Electrica Moldova SA (în prezent E.ON Moldova Furnizare SA şi E.ON Moldova Distribuţie SA) este prevăzută opţiunea reciprocă de vânzare-cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de Electrica SA. Această opţiune de vânzare-cumpărare este un drept expres care poate fi exercitat în perioada 2008 – 2012 de către oricare dintre părţile semnatare ale Contractului de Privatizare.

„În perioada imediat următoare vor fi parcurse procedurile prevăzute în Contractul de Privatizare pentru finalizarea transferului de proprietate al acestor pachete de acţiuni, de la Electrica S.A. la E.ON România”, se mai arată în comunicat.

Compania E.ON România deţine 51% din acţiunile E.ON Moldova Furnizare SA şi E.ON Moldova Distribuţie SA, Electrica SA 27%, iar Fondul Proprietatea 22% în cazul ambelor companii.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.ziuadecj.ro