Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Economia globală dă semne de stabilitate. Vezi care sunt totuşi ameninţările

A- A A+
Economia globală dă semne de stabilitate. Vezi care sunt totuşi ameninţările

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, consideră că economia mondială nu mai este „pe marginea prăpastiei”, cu semne de stabilizare în zona euro şi SUA.

„Poate că economia globală este pe o traiectorie de revenire, dar nu este prea mult spaţiu de manevră şi nu este loc pentru greşeli”, a declarat Lagarde la Beijing, la China Development Forum, citată de www.mediafax.ro.

Ea consideră că indicatorii economici din SUA arată ceva mai bine, iar UE a făcut un pas important spre rezolvarea crizei datoriilor de stat, prin aprobarea celui de-al doilea acord de asistenţă externă pentru Grecia.

“Există încă riscuri economice şi financiare majore cu care trebuie să ne confruntăm”, a avertizat directorul general al FMI.

Lagarde a făcut referire la sistemul financiar fragil, afectat de nivelul ridicat al datoriei publice şi private din ţările dezvoltate, notând că necesarul de finanţare şi refinanţare pentru acest an din sectorul public şi sectorul bancar din zona euro reprezintă aproximativ 23% din PIB.

O altă ameninţare pentru stabilitatea economică o constituie preţul ridicat al petrolului. Totodată, Lagarde a mai spus că există riscul ca activitatea economică din statele emergente să încetinească, de aceea sunt necesare politici economice de apărare vizazi de efectele crizelor din ultimii ani. Un alt aspect, sesizat de şeful FMI, căruia statele trebuie să-i acorde maximul de interes, îl reprezintă fenomenul de “supraîncălzire” al planetei.

Related Posts with Thumbnails