Eureko Asigurări estimează o scădere a afacerilor de asigurări de viaţă şi sănătate cu 7% în 2010


Eureko Asigurări estimează o scădere a afacerilor pe segmentul de asigurări de viaţă şi sănătate cu circa 7% în acest an, în condiţiile în care afacerile din asigurări de viaţă ar înregistra o scădere de 10%, a declarat directorul general adjunct al companiei, Carmen Radu.

„Estimez că s-ar putea să îmbunătăţim indicatorul actual şi să fim undeva la -10% pe segmentul de asigurări de viaţă. În ce priveşte asigurările de sănătate, probabil va fi o scădere de 5%. Unele contracte ajung la scadenţă şi nu pot estima dacă angajatorii vor reînnoi sau nu contractele. S-ar putea să avem acelaşi volum de prime brute subscrise ca în 2009”, a menţionat Carmen Radu, care a adăugat că, per total, afacerile Eureko Asigurări ar putea să scadă cu 7% în acest an.

Pe segmentul de asigurări de viaţă, Eureko Asigurări a înregistrat prime brute subscrise de 15,2 milioane lei în primul semestru al acestui an, în scădere cu 15% în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009. Afacerile de asigurări de sănătate au scăzut cu 8% în primul semestru, la 4,5 milioane lei.

Reprezentantul Eureko a menţionat că vânzările noi de produsele unit-linked (cu componentă investiţională) au înregistrat o creştere de peste 60% în primul semestru, în timp ce produsele tradiţionale au consemnat o reducere de aproximativ 20%. „Se observă o creştere a cererilor de reducere a primelor de asigurare din partea clienţilor aflaţi în dificultate financiară. În ce priveşte asigurările de sănătate, vânzările noi şi reînnoirile sunt la nivelul anului 2009, observându-se o scădere uşoară a contractelor de grup tot mai mulţi angajatori renuntând să mai ofere acest beneficiu datorită situaţie economice actuale”, a mai spus Radu.

În ce priveşte piaţa de asigurări de viaţă, Carmen Radu a menţionat că avansul de 3% înregistrat în primele şase luni a fost susţinut de rezultatele BCR Asigurări de Viaţă, care a raportat o creştere a primelor de peste 80%. Ea a precizat că dacă sunt excluse rezultatele acestui asigurător, per ansambru, piaţa de asigurări a înregistrat o scădere de 5% în primele şase luni.

Piaţa de sănătate e o piaţă foarte mică şi, probabil, în acest an vom ajunge la nivelul anului 2005, a mai spus Carmen Radu.

Eureko Asigurări a renunţat, începând cu 1 mai 2009, la poliţele de asigurări pentru bunuri, auto, răspundere civilă şi cargo, motivând decizia prin estimarea unei de temperări a creşterii pe aceste clase de asigurări.

În 2009, Eureko Asigurări a înregistrat prime brute subscrise de 52 milioane lei. În România, grupul Eureko este prezent prin Eureko Asigurări şi Eureko – Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.money.ro