Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Euro s-a apreciat faţă de dolar pe fondul încrederii că BCE va majora dobânda cheie

A- A A+
Euro s-a apreciat faţă de dolar pe fondul încrederii că BCE va majora dobânda cheie

Moneda euro s-a apreciat, luni, faţă de dolarul american la un nivel record în ultimele patru luni, în timp ce încrederea investitorilor europeni a crescut la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani şi jumătate, pe fondul intenţiei BCE de a majora dobânda cheie, relatează Bloomberg.

Euro a crescut, pentru a doua zi consecutiv, peste valoarea de 1,40 dolari. Indicele Sentix, care arată încrederea investitorilor în zona euro, a urcat la valoarea de 17,1 puncte, de la 16,7 în luna februarie, potrivit Bloomberg, care adaugă că preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, ar putea reitera, luni, intenţia de a creşte dobânda de intervenţie, de 1%, înainte de sfârşitul acestei luni.

Aprecierea euro este pusă de analiştii citaţi de Bloomberg pe seama comentariilor de săptămâna trecută ale lui Trichet, care a anunţat, joi, în urma şedinţei Consiliului Guvernatorilor, că BCE ar putea mări, din luna aprilie, dobânda cheie de 1%, ca urmare a creşterii presiunii inflaţioniste.

Un euro era cotat, luni, la New York la valoarea de 1,4020 dolari, faţă de valoarea de 1,3987 dolari, înregistrată în data de 4 martie.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails