Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Euro urcă faţă de dolar, pe fondul speculaţiilor privind creşterea dobânzii cheie a BCE

A- A A+
Euro urcă faţă de dolar, pe fondul speculaţiilor privind creşterea dobânzii cheie a BCE

Moneda unică europeană se apreciază în raport cu dolarul, apropiindu-se de cel mai mare nivel al cursului de schimb din decembrie 2009, pe fondul speculaţiilor că preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, ar putea semnala noi creşteri ale dobânzii cheie, relatează Bloomberg.

Euro a urcat faţă de majoritatea valutelor importante, pe măsură ce, în Europa, sectorul serviciilor şi cel al industriei manufacturiere au avut creşteri accelerate în aprilie. Dolarul a căzut în faţa monedei europene înainte de prezentarea unui raport care arată că numărul angajărilor a scăzut în SUA, în luna aprilie, încurajând Federal Reserve să menţină costurile îndatorării la un nivel scăzut.

Moneda europeană a crescut miercuri, la New York, cu 0,3%, la 1,4862 dolari/euro, după ce marţi a atins valoarea de 1,4825 dolari/euro, iar luni s-a tranzacţionat pentru 1,4902 dolari/euro, cel mai ridicat nivel din decembrie 2009.

Potrivit Bloomberg, în urma Consiliului Guvernatorilor Băncii Centrale Europene, program să se desfăşoare joi la Helsinki, preşedintele BCE Jean Claude Trichet ar putea semnala noi creşteri ale dobânzii de intervenţie, după ce, luna trecută, BCE a hotărât să mărească rata dobânzii de politică monetară cu 25 de puncte procentuale, la 1,25%.

„Este esenţial ca evoluţiile recente ale preţurilor să nu genereze ample presiuni inflaţioniste pe termen mediu”, declara Jean Claude Trichet, după anunţul BCE. Investitorii se aşteaptă la încă două etape de creştere a dobânzii cheie, care ar urma să ajungă la 1,75% până la sfârşitul anului, pe măsură ce inflaţia din zona euro accelerează, iar economia Germaniei îşi continuă creşterea.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails