Fabrica Ursus din Cluj se închide, 150 de oameni vor fi concediaţi


Fabrica de bere Ursus din Cluj-Napoca va fi închisă, au confirmat joi la Cluj oficialii producătorului, iar 90% dintre angajaţi, adică 150 de oameni, rămân şomeri, potrivit money.ro, care citează Ziua de Cluj.

În urma deciziei, 150 de oameni vor fi concediaţi şi vor primi şase salarii compensatorii. În locul fabricii se va înfiinţa un restaurant, bar şi mini-unitate de producţie a berii, a declarat joi, la Cluj, preşedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie. Acesta a precizat că decizia a fost luată ca urmare a scăderii generale a pieţei din România cu 25% în ultimele 18 luni şi a scăderii vânzărilor Ursus Breweries cu 11%.

Utilajele ar putea fi redistribuite altor companii din cadrul grupului, iar Whitlie a precizat că departamentele administrativ şi comercial ale fabricii vor fi păstrate.

Ursus Breweries, subsidiară a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Compania are sediul central în Bucureşti şi deţine patru fabrici de bere în Cluj Napoca, Timişoara, Buzău şi Braşov, având peste 1.700 de angajaţi. Mărcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd’s, Timişoreana, Stejar, Ciucaş şi Pilsner Urquell.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.gazetadecluj.ro