Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Fed a redus estimarea creşterii economice a SUA la 2,7%-2,9% în 2011

A- A A+
Fed a redus estimarea creşterii economice a SUA la 2,7%-2,9% în 2011

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a revizuit estimarea creşterii din acest an a economiei americane, la 2,7%-2,9%, în scădere faţă de prognoza din aprilie, de 3,1%-3,3%, ca urmare a impactului preţurilor ridicate ale energiei, relatează BBC.

Banca centrală a SUA a avertizat, de asemenea, că rata şomajului va rămâne la cote ridicate în 2011. Preşedintele Fed, Ben Bernanke, a declarat că avansul preţurilor a afectat cheltuielile de consum, dar că, totuşi, preţurile ar urma să scadă.

Bernanke a mai afirmat că problemele din sectorul financiar şi declinul pieţei imobiliare ar putea ţine pe loc economia. Şeful Fed a adăugat că industria manufacturieră, în special cea auto, a fost afectată de problemele survenite în lanţul de aprovizionare, ca urmare a cutremurului devastator din Japonia.

În pofida reducerii estimărilor privind creşterea economică, Fed a confirmat că va finaliza la 30 iunie programul de achiziţionare de obligaţiuni – care se ridică la 600 de miliarde de dolari – anunţând că nu vor urma măsuri suplimentare de stimulare a economiei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails