Finanțare nerambursabilă în baza HG 332/2014


În perioada 22.09.2014 – 17.10.2014 se derulează prima sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat stabilită prin HG 332/2014.

În cadrul acestei scheme se finanțează investiții inițiale (investiție initială înseamnă: înființarea unei unități noi, extinderea unei unități existente, diversificarea producției unei unități pe noi, schimbarea  fundamentală a ansamblului procesului de producție a unei unități existente) care generează minim 10 de locuri noi de munca din care minim 3 să fie pentru persoane defavorizate.

Locurile de muncă trebuie create după primirea aprobării finanțării într-un interval de maxim 3 ani de la data finalizării investiției.

Finanțarea nerambursabilă reprezintă maxim 50% din cheltuielile  salariale (salariul brut + contribuțiile angajatorului) pentru toate locurile de muncă generate de noul proiect pentru o perioadă de doi ani consecutivi, pentru toate regiunile țării cu excepția regiunilor Vest, Ilfov și București unde intensitatea sprijinului este mai scăzută.

Niveul salarial maxim acceptat la decontare se limitează la nivelul salariului mediu brut pe economie + contribuțiile angajatorului

=  2.298 lei/angajat/lună + 27,75% cota de contribuții angajator în total 2.935,69 lei/angajat/lună în momentul de față.

Investiția și locurile noi de muncă trebuie  păstrate pentru o perioadă de minim 3 ani în cazul IMM-urilor și minim 5 ani în cazul intreprinderilor mari.

Accesând link-ul de mai jos găsiți o scurtă prezentare a schemei de finanțare precum și lista activităților excluse de la finanțare.

Anexa- Activitati excluse de la finantare

Fisa produs

Sursa: DS Sciobean