Flanco a depus pe 28 iulie planul de reorganizare, după ce a scăpat de pierderi din iunie


Flanco a depus, pe 28 iulie, planul de reorganizare judiciară la Tribunalul Bucureşti, urmând să obţină aprobarea Adunării Generale a Creditorilor şi validarea Judecătorului Sindic până la la finalul lui septembrie, a declarat joi CEO Flanco, Adrian Olteanu.

„Măsurile drastice de restructurare implementate în ultimele şapte luni au început rapid să genereze efecte pozitive, vânzările companiei fiind în creştere constantă de la lună la lună, cu un număr de clienţi în creştere.

Susţinerea pe care o avem din partea tuturor partenerilor de afaceri este, fără îndoială, una pragmatică, bazată pe potenţialul nostru de dezvoltare, şi într-o foarte mică măsură una sentimentală, susţinută de cei 16 ani de istorie ai companiei pe piaţa locală”, a menţionat Olteanu.

El a mai spus că Flanco a trecut pe break-even (echilibru financiar, când veniturile sunt egale cu cheltuielile, n.r.) începând cu luna iunie 2010, după 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 – iunie 2010).

Cota de piaţă a companiei a depăşit în iunie şi iulie 2010 valoarea celei din iunie 2009, în ciuda unei pieţe în scădere sau a măsurilor de contracţie a consumului precum majorarea cotei TVA.

Flanco a reuşit cel mai rapid plan de reorganizare efectuat la acest nivel, compania depunând planul de reorganizare la mai puţin de un an de la declanşarea procesului, consideră Andrei Cionca, managing partner al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Flanco.

„Planul de reorganizare a fost deja discutat cu toţi creditorii principali ai companiei, anterior depunerii spre aprobare si are toate premisele de a fi un succes. În acest fel creditorii companiei rămân alături de Flanco şi primesc, prin planul de reorganizar,e cea mai bună soluţie posibilă în contextul dat”, a mai spus Cionca.

Flanco International este unul dintre cei mai importanţi retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice şi electrocasnice. Compania opereaza in prezent o reţea de 71 de magazine în cele mai importante regiuni comerciale ale ţării.

Sursa: NewsIn