Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

FMI amână pentru luni discutarea primei revizuiri a acordului stand-by cu România

A- A A+
FMI amână pentru luni discutarea primei revizuiri a acordului stand-by cu România

Board-ul Fondului Monetar Internaţional (FMI) a amânat pentru luni, 27 iunie, discutarea primei revizuiri a acordului stand-by cu România, programată iniţial pentru vineri, precum şi cererea de modificare a criteriilor de performanţă, deoarece şeful misiunii nu poate fi prezent vineri la Washington.

„S-a hotărât amânarea pentru a da posibilitatea şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, de a participa la discuţiile despre România. Din cauza decesului tatălui său, acesta nu poate fi prezent vineri în Washington”, au declarat pentru NewsIn surse oficiale.

Boardul FMI a aprobat în luna martie raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu România, precum şi solicitarea ţării noastre de a încheia un nou acord cu Fondul, de tip preventiv, în valoare de circa 3,5 miliarde euro.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, a evaluat în perioada 27 aprilie – 9 mai, noul acord de tip preventiv cu România. Evaluarea FMI este făcută împreună cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. La finalul misiunii, Franks a declarat că s-a ajuns la un acord cu autorităţile române privind politicile economice din noua înţelegere, urmând ca aceasta să fie analizată de board-ul Fondului la sfârşitul lunii iunie.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails